SPANULIS – GRČKI BOG KOŠARKE! Trojka u poslednjoj sekundi za titulu i rušenje Panatinaikosa! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPANULIS – GRČKI BOG KOŠARKE! Trojka u poslednjoj sekundi za titulu i rušenje Panatinaikosa! (VIDEO)

Simply S-P-A-N-O-U-L-I-S pic.twitter.com/Mj7WqXsOuw

— Eurohoops.net (@Eurohoopsnet) May 30, 2016

Košarkaši Olimpijakosa su šampioni Grčke!

Pobedili su Panatinaikos 82:81, i to na opet neverovatan način - Vasilis Spanulis pogodio je trojku u poslednjim sekundama drugog produžetka, u OAKA areni! Na kraju, 3:1 u finalnoj seriji za Olimpijakos, koji je prigrabio 12. titulu.

Legenda PAO-a Dimitris Dijamatidis odigrao je ujedno poslednju utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u karijeri.

Nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena, u trećoj četvrtini su Pirejci krenuli silovito i napravili seriju 19:4, a onda je Papas ušao i sa devet poena sprečio protivnika da se ozbiljnije odlepi.

Imao je Spanulis na kraju i šut za pobedu, ali je odbrana "zelenih" odradila dobar posao, pa su osokoljeni ušli u produžetak, gde su se istakli Dijamantidis i Gist.

Delovalo je da je Panatinaikos bliži pobedi, ali ih je Spanulis "minirao" sa slobodnih bacanja, i u poslednjim sekundama je preuzeo odgovornost - naskok i šut za tri preko Dijamantidisa - BAM! Na isti način je iskusni igrač doneo titulu kao i prošle godine, protiv istog protivnika.

Spanulis je upisao ukupno 25 poena i 6 asistencija, Hanter 14, dok su po 13 dodali Mancaris i Papanikolau. Na drugoj strani, Papas se istakao sa 16 poena, Dijamantidis je dodao 15 uz po 6 skokova asistencija, dok je Kalates meč završio sa 12.

Miroslav Raduljica nije ulazio u igru, a u pobedničkoj ekipi Nikola Milutinov je za 13 minuta postigao 2 poena i dodao 6 skokova.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Grčka,   Košarka

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.