Spanulis utišao OAKA i penzionisao Dijamantidisa!

Izvor: B92, 30.Maj.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spanulis utišao OAKA i penzionisao Dijamantidisa!

Košarkaši Olimpijakosa osvojili su 12. titulu šampiona Grčke pošto su u finalnoj seriji pobedili Panatinaikos sa 3-1 u pobedama.

U četvrtoj utakmici finalne serije crveno-beli su slavili u gostima sa 82:81 posle dva produžetka trojkom Vasilisa Spanulisa sekund pre kraja.

Tako se legendarni 36-godišnji Dimitris Dijamantidis oprostio od aktivnog igranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << košarke na tužan način, porazom od najvećeg rivala na svom terenu.

Utakmica je protekla u serijama i preokretima, a Panatinaikos na kraju nije uspeo da slavi posle prave drame i izbori se za majstoricu koja će biti odigrana u Pireju.

Prvo poluvreme bilo je prilično izjednačeno, a PAO je posle 20 minuta vodio sa 35:31. Na startu treće deonice Olimpijakos je serijom 19-4 došao do +11 (50:39), ali je brzo ispustio prednost.

Nikos Papas je vratio PAO u igru i domaćin je početkom poslednje deonice ponovo preuzeo vođstvo. Olimpijakos se ipak brzo vratio, pa je u finišu viđena drama. Agravanis je ubacio neverovatnu trojku dva minuta pre kraja za 63:62, Gist je izjednačio sa linije slobodnih bacanja, a Dijamantidis je 18 sekundi pre kraja napravio korake i deo šansu rivalu.

Olimpijakos je potrošio vreme, Spanulis je pokušao iz teške pozicije da reši trojkom, ali je promašio i meč je ušao u produžetak.

PAO je imao dobru priliku u dodatnih pet minuta kada je Heket napravio nameran faul, ali je Papas ubacio samo jedno bacanje, a dodatni napad nije iskorišćen. Na drugoj strani je Hanter zakucao za 65:64 na dva minuta do kraja. Usledila je trojka Dijamantidisa, a onda i trojka Spanulisa na drugoj strani – 68:67.

Potom je minut pra kraja pogodio i Kalates za 70:68, a onda je Gist izblokirao Spanulisa, ali je i napravio faul u napadu na 32 sekunde do kraja. Ipak, Spanulis posle tajm-auta nije pogodio, a Focis je fauliran na 8 sekundi do kraja. Ubacio je samo drugo slobodno bacanje, a PAO je 4 sekunde pre kraja napravio faul na Heketu. Amerikanac je promašio oba bacanja, ali je lopta nekako stigla do Mancarisa koji je 1,1 sekundu pre kraja izjednačio na 71:71. PAO nije pogodio i meč je ušao u novi produžetak.

U ddodatnih pet minuta Panatinaikos se bolje snašao, delovalo je da je bliže pobedi, ali je ponovo Spanulis imao poslednju reč. Sekund pre kraja ubacio je neverovatnu trojku i doneo titulu Olimpijakosu.

Spanulis je završio sa 25 poena i 6 asistencija, 14 je ubacio Hanter, a po 13 Mancaris i Papanikolau. Kod domaćina, Papas je ubacio 16, Dijamantidis 15 uz 6 skokova i 6 asistencija, a Kalates 12.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spanulis na šokantan način poslao Dijamantidisa u penziju

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2016

Košarkaši Olimpijakosa osvojili su 12. titulu šampiona Grčke pošto su u finalnoj seriji pobedili Panatinaikos sa 3-1 u pobedama...U četvrtoj utakmici finalne serije crveno-beli su slavili u gostima sa 82:81 posle dva produžetka trojkom Vasilisa Spanulisa sekund pre kraja...Tako se legendarni 36-godišnji...

Nastavak na N1 televizija...

OVO JE NEVEROVATNO: Božanski Spanulis opet pogodio trojku, Olimpijakos je odbranio titulu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2016

Našao se oči u oči sa Dimitrisom Dijamantidisom, raspalio je i - POGODIO..Dva i po sata drame, 50 minuta aktivne igre, dva produžetka i nova magija neuništivog Vasilisa Spanulisa u poslednjoj sekundi, kojom je na kolena bacio Dimitrisa Dijamantidisa, sve njegove saigrače i gotovo 20.000 frenetičnih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Trojka Spanulisa je obišla svet, ali šta reći na proslavu koša 10 sekundi kasnije! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016

Foto: AP/Tanjug..Trojkom u poslednjim sekundama drugog produžetka četvrte utakmice finalne serije grčkog prvenstva, košarkaš Olimpijakosa Vasilis Spanulis je ponovo isti scenario, koji drugu godinu zaredom protiv Panatinaikosa donosi Pirejcima titulu...S obzirom da se igralo u "OAKA" areni, igrači...

Nastavak na Telegraf.rs...

Grme u Panatinaikosu: Đorđević je naša najveća greška!

Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2016, 17:45

Gazda Zelenih Dimitris Janakopulos pronašao krivca za očajnu sezonu..U Pireju veselje, a u centralnom delu Atine-muk! Jedan od najvećih klubova na Starom kontinentu Panatinaikos imao je razočaravajuću sezonu- Zeleni su u četvrtfinalu Evrolige počišćeni od Laboral Kuće, osvojili su Kup Grčke,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.