≫ 

SPANULIS - GRČKI BOG KOŠARKE! Trojka u poslednjoj sekundi za titulu i rušenje Panatinaikosa! (VIDEO)

Neverovatan je ovaj košarkaš Olimpijakosa, koji je penzionisao Dimitrisa Dijamantidisa

  • 11

Košarkaši Olimpijakosa su šampioni Grčke!

Pobedili su Panatinaikos 82:81, i to na opet neverovatan način - Vasilis Spanulis pogodio je trojku u poslednjim sekundama drugog produžetka, u OAKA areni! Na kraju, 3:1 u finalnoj seriji za Olimpijakos, koji je prigrabio 12. titulu.

>>> Trojka Spanulisa je obišla svet, ali šta reći na proslavu koša 10 sekundi kasnije! (VIDEO)

Legenda PAO-a Dimitris Dijamatidis odigrao je ujedno poslednju utakmicu u karijeri.

Nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena, u trećoj četvrtini su Pirejci krenuli silovito i napravili seriju 19:4, a onda je Papas ušao i sa devet poena sprečio protivnika da se ozbiljnije odlepi.

Imao je Spanulis na kraju i šut za pobedu, ali je odbrana "zelenih" odradila dobar posao, pa su osokoljeni ušli u produžetak, gde su se istakli Dijamantidis i Gist.

Delovalo je da je Panatinaikos bliži pobedi, ali ih je Spanulis "minirao" sa slobodnih bacanja, i u poslednjim sekundama je preuzeo odgovornost - naskok i šut za tri preko Dijamantidisa - BAM! Na isti način je iskusni igrač doneo titulu kao i prošle godine, protiv istog protivnika.

Spanulis je upisao ukupno 25 poena i 6 asistencija, Hanter 14, dok su po 13 dodali Mancaris i Papanikolau. Na drugoj strani, Papas se istakao sa 16 poena, Dijamantidis je dodao 15 uz po 6 skokova asistencija, dok je Kalates meč završio sa 12.

Miroslav Raduljica nije ulazio u igru, a u pobedničkoj ekipi Nikola Milutinov je za 13 minuta postigao 2 poena i dodao 6 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PetarPan

    30. maj 2016 | 21:17

    Bravoooooooo majstore...

  • Zinos

    30. maj 2016 | 22:44

    Ja sam polugrk, a nevezano za rezultat: SVE NAJBOLJE U ŽIVOTU VELIKOM DIJAMANTIDISU! U Grčkoj mi je najbliži AEK iz Atine, ali mi je jako žao što ovaj velikan napušta košarku. Košarka je mnogo izgubila njegovim odlaskom... To je najveći utisak ove utakmice, odrastali smo uz njega, živu legendu i velikog čoveka!

  • Soma

    30. maj 2016 | 21:35

    Olimpijakee ooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA