Nekada Genije i Piksi, danas Tebra, Munjo: Evo kako se sada dozivaju fudbaleri u Srbiji

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekada Genije i Piksi, danas Tebra, Munjo: Evo kako se sada dozivaju fudbaleri u Srbiji

“Brate”, “Tebra”, “batice”, “munjo”, “majstore”, danas se tako dozivaju fudbaleri u Srbiji. Nadimci, koji su nekada opisivali igrača - danas više ne postoje, ili su toliko retki da su zanemarljivi.

Specifičan način komunikacije na društvenim mrežama, skraćenice koje ce upotrebljavaju umesto celih reči, slabo čitanje knjiga, neke druge vrednosti koje se danas cene, doprinele su da više nemamo nekog novog “Genija”.

Dejana Savićevića su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tako nazvali italijanski novinari opčinjeni njegovim fudbalskim umećem. Siniša Mihajlović je bio bombarder, ali je zapamćen u našoj zemlji kao “Barbika” zbog dugačke kose koju je nosio u mladosti.

Ceo tekst o fudbalskim nadimcima nekad i sad možete pročitati na 24sata.rs.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.