Nataša Kovačević nominovana za trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nataša Kovačević nominovana za trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije nominovao je košarkašicu Natašu Kovačević za godišnji trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta koji nosi naziv “150 godina, Pjer de Kuberten, sport kao škola života”, u čast 150 godina od rođenja tvorca olimpijskog pokreta.

"Nataša inspiriše svojom snagom i upornošću da prevaziđe sve životne izazove i iz njih izađe još jača. Nakon teške saobraćajne nesreće koju je doživela, svakodnevnim vežbanjem i neverovatnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snagom volje, Nataša je uspela ponovo da stane na noge, i iako svesna svih teškoća i prepreka koje je čekaju, spremno se suočava sa time i nezadrživo ide ka svom cilju", navodi se u saopštenju OKS.

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja je zadesila ženski košarkaški klub Đer, Nataša Kovačević, reprezentativka Srbije, teško je povređena zbog čega su lekari morali da joj amputiraju nogu.

O ostalim odlukama našeg Olimpijskog komiteta

Saglasno odredbama Zakona o sprečavanju dopinga o sportu, Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije je za članove Upravnog odbora Antidoping agencije Republike Srbije (ADAS) imenovao: Prof. dr Dragana Radovanovića, predsednika Zdravstvene komisije OKS, Uroša Ganovića, predsednika Statutarno pravne komisije OKS i Damira Štajnera, izvršnog direktora OKS.

Šef Misije Srbije za XXII Zimske olimpijske igre u Sočiju Damir Štajner informisao je Izvršni odbor da je u periodu između dve sednice Izvršnog odbora OKS, na osnovu trenutnog stanja na rang listama Međunarodnih sportskih federacija, projektovani broj kvota za sprotiste Srbije smanjen jer je skijaš Andrija Vuković ispao iz prvih 500 takmičara FIS rang liste. Finalni kvalifikacioni period tek počinje i Andrija ima realnu mogućnost da u naredna dva meseca osvoji dovoljan broj bodova, koji bi mu omogućio nastup na Igrama, a tu mogućnost ima i takmičarka Nina Micić u snoubordu.

Izvršni odbor upoznat je sa detaljima posete naše delegacije Organizacionom komitetu ZOI SOČI 2014, pri čemu su imali prilike da obiđu sva tri Olimpijska sela gde će biti smešteni sportisti, upoznaju sistem transporta i funkcionisanje sistema akreditacija i ulaznica.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nataša Kovačević nominovana za trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta

Izvor: Dzungla.org, 26.Nov.2013

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije nominovao je košarkašicu Natašu Kovačević za godišnji trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta koji nosi naziv “150 godina, Pjer de Kuberten, sport kao škola života”, u čast 150 godina od rođenja tvorca olimpijskog pokreta.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.