Izvor: HotSport.rs, 26.Jun.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK ĐOKOVIĆ: Ponekad se ne ponašam pristojno na terenu, ali i ja sam čovek sa slabostima

Pred početak Vimbldona Novak Đoković je u intervjuu engleskom ‘Tajmsu’ govorio o svom odrastanju i bombardovanju 1999. godine.

Kao glavni favorit Vimbldona i već dve godine prvi čovek na svetu, Novak Đoković izaziva veliku pažnju engleskih medija, pa je tako dao i intervju za poznati ‘Tajms’ gde je govorio više o svom životu, nego i svom >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << tenisu.
Prisetio se svojih dečačkih dana i teškog odrastanja uz NATO bombe 1999. godine.
– Odrastali smo u okrutnim uslovima. To je najvažniji faktor koji morate da znate da biste razumeli naš životni put. Sankcije, rat, bombardovanje. Ekonomska kriza. Morao sam da propustim mnoge juniorske turnire jer moji roditelji nisu imali novca… Ta iskustva su nas oblikovala. Verujem da zbog toga više cenimo ono što imamo. Počeli smo sa dna. Posledice tog vremena, nevolje tog vremena, duboko su usađene u nas – rekao je Đoković.
Zatim je objasnio kako svoje teško detinjstvo utiče na njega danas kada je na terenu.
– Ta teška vremena su me učinila snažnijim. Da se razumemo, nisam nepobediv. Imam slabosti, a ponekad se i ne ponašam pristojno na terenu. Onda i zamolim za oproštaj ovaj univerzum, jer i ja sam čovek sa slabostima. Ego vas ponekad kontroliše…. Osećam da postoji još uvek ogroman prostor za napredak. Ne pričam o forhendima i bekhendima. Pričam o napretku mene kao ličnosti. To je uzbudljivo saznanje – ispričao je prvi reket sveta.
The post NOVAK ĐOKOVIĆ: Ponekad se ne ponašam pristojno na terenu, ali i ja sam čovek sa slabostima appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Đoković: Bombardovanje, sankcije, ratovi - sve me je to učinilo jačim

Izvor: RTS, 26.Jun.2016

Srpski teniser Novak Đoković vlada svetskim tenisom. Osvojio je četiri vezana grend slema, ubedljivo je prvi na ATP listi, oborio je mnoge rekorde. Ipak, u intervjuu za "Tajms", Novak je govorio o dešavanjima van tenisa koja su bitno uticala na njegovo odrastanje i karijeru. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.