Murinjo kuka kao ranjenik: Siti šalje avion za svoje igrače, a moji putuju po celom svetu i tek su jutros stigli

Izvor: MozzartSport.com, 09.Sep.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo kuka kao ranjenik: Siti šalje avion za svoje igrače, a moji putuju po celom svetu i tek su jutros stigli

Portugalac se zbunio, jer ne zna šta će Pep da radi kad ne igra Aguero

Kralj psihologije. Govorio je o tome, između ostalog, još jutros Marko Materaci, a popodnevnim gestom se Žoze Murinjo još jednom postarao da opravda status jednog od najboljih trenera današnjice, bar kad je reč o vanfudbalskoj pripremi meča.

Portugalski stručnjak na klupi Mančester junajteda se pred derbi sa Sitijem obrušio na čelnike gradskog rivala, potencirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << činjenicu da su u krug kandidata za titulu poslednjih godina ušli zahvaljujući uplivu novca. Takozvanih petro dolara u vlasništvu šeika Mensura Bina Zajeda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

------>>> Pet tajni Žozea Murinja

------->>> Pep bi da pije vino na Old Trafordu: Pustite me da doživim ovaj derbi

-------->>> MOZZART KVIZ: Koliko dobro poznajete mančesterski derbi?


Murinjo je našao način da od sebe napravi žrtvu pred subotnji okršaj, kukajući nad činjenicom kako je tek jutors na treningu imao komletan igrački kadar, jer su iz Argentine doputovali Serhio Romero i Markus Roho. Pritom, i golman i levi bek su njegove rezervne opcije, jer nisu ni bili starteri u prva tri kola.

Antonio Valensija, koji je igrao za Ekvador, stigao je letom preko Madrida. Njemu je bilo lakše, jer su veze sa Londonom i Mančesterom dobre, ali Romero i Roho morali da putuju preko celog sveta. Igrali su u Venecueli, a zatim se vratili nazad u Argentinu i tek odatle krenuli ka Evropi“, pokunjio se Murinjo pred engleskim novinarima.

Zatim je raspalio po gradskom rivalu, zaboravljajući na činjenicu da njegov klub, takođe, „pliva u parama“, što se potvrdilo rekordnim transferom Pola Pobge (120.000.000 evra).

Mančester Siti je potrošio novac na iznajmljivanje aviona ili je možda njihov vlasnik poslao jednu od svojih letilica, kako bi svoje igrače (reprezentativce Argentine, Pabla Zabaletu i Nikolasa Otamendija, op. au) vratio direktno iz Venecuele. Naši su stigli tek jutros, a njihovi juče. U ovom trenutku imamo celu ekipu na okupu, s tim što se suočavamo sa istim nevoljama kao i svaki put posle reprezentativne pauze: jednog dana nam dođe jedan igrač, a tek sledećeg drugi“.

Murinjo se toliko ispraksovao u psihološkim igricama, da je čak sebe stavio u podrežen položaj i kad je u pitanju još jedan Argentinac. Serhio Kun Aguero. Najbolji strelac Sitija je suspendovan zbog udaranja laktom Vinstona Rida iz Vest Hema i kaznu od tri meča zabrane igranja moraće da počne da služi u subotu od 13.30.

„Kad bi Aguero igrao situacija bi za nas bila teška. Pošto ne igra - još je teža. Da može na teren tačno bismo znali šta možemo da očekujemo od Građana, kako će da napadaju. Ovako, imaju nestvarno bogat igrački kadar. Mogu da biraju između Kelečija Ihenača, Rahima Sterlinga ili da im David Silva bude „lažna devetka“. Gvardiola ima dosta mogućnosti. Generalno, Siti je bio dobar tim prošle sezone, dve, tri sezone ranije, četiri sezona pre ove, takođe. Možda zbog toga što su stigli novi vlasnici, pa zato imaju dobar sastav“.

MOZZART kvote: Mančester junajted - Mančester Siti 1 (2,40), X (3,30), 2 (3,00)

Još malo o novcu...

„Imali su i dobre trenere. Imaju ih i sad. Kupili su neke vrlo dobre igrače. Oni su tačno tamo gde sam ih i zatekao kad sam se 2013. vratio u Premijer ligu. Kandidati su za naslov prvaka. Zato moramo da ih poštujemo“.

Na kraju, malo i o svom timu. Rano je za zaključke, mada se posle tri kola čini da je Junajted na dobrom putu da vrati pobednički mentalitet, koji ne poseduje još otkako se penzionisao ser Aleks Ferguson.

U redu, pobeđujemo, novajlije pokazuju da su se prilagodile, starosedeoci da su bolji nego što su neki ljudi mislili, imamo dobre, porodične, odnose u svlačionici, dobru grupu ljudi, pa zato i uživamo radeći za klub ogromne istorije“, dodao je Žoze Murinjo.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.