Materaci jasno: Murinjo je najbolji na svetu

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Materaci jasno: "Murinjo je najbolji na svetu"

Bivši fudbaler Intera pohvalio je svog nekadašnjeg trenera uoči mančesterskog derbija.

Sutra je na programu derbi Mančestera, te će na "Old Trafordu" snage odmeriti Murinjovi i Gvardiolini izabranici.

Komentari širom sveta stižu na račun dvojice stratega uoči velikog susreta, a sada je koju reč prozborio i legendarni Marko Materaci.

Čovek koji je "izmamio" crveni karton Zinedina Zidana u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Svetskog prvenstva 2006. godine, smatra da se četiri trenera izdvajaju od ostalih.

"Ne možete da govorite o najboljem treneru na svetu, kada je jasno da postoje četiri stratega koja su otprilike na istom nivou.

To su Žoze Murinjo, Gvardiola, Anćeloti i Lipi. A odmah iza njih su i Antonio Konte i Klop
", izjavio je Materaci.

"Po mom mišljenju najbolji su Murinjo i Lipi, i ne samo zbog njihovih očiglednih rezultata, već jer sam iskusio kako je raditi sa njima. Ali Žozea sam shvatio i pre nego što sam ga sreo", dodao je nekadašnji štoper Intera.

"Sećam se, ispali smo sa Evropskog prvenstva 2008. od Španije, nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Žoze nije imao moj broj i ja nisam bio Dijego Milito. Bilo je sasvim realno da napustim Inter. Ali onda sam primio poruku: 'Čekam te kako bi smo zajedno krenuli da pobeđujemo'", rekao je Marko Materaci.

Odao je i Murinjove tajne popularni "Matriks".

"Posvećenost ka ostvarivanju cilja, domišljatost, znanje, iskustvo i empatija.

Kada kažem posvećenost ka ostvarivanju cilja, on jednostavno može da umnoži energije. Mogu da vam dam hiljade primera, ali jedan se izdvaja. Izgubili smo od Katanije 3:1 i narednog dana nas je sve izribao, od najjačeg do najslabijeg.

Pogledali smo se u oči, skupili hrabrost i za četiri dana smo otišli u London i pobedili Čelsi. Murinjo vam jednostavno čita osećanja, čak i ona skrivena i uđe vam u glavu
", počeo je Materaci o Murinjovim vrlinama.

"Domišljatost, svaki njegov potez je na mestu i to ne samo kada su njegovi igrači u pitanju. Nikada nisam video nekoga ko pravi toliku nauku o tome kako će isprovocirati svog protivnika, nekoga ko je toliko dobar u tome da ih učini nervoznim.

Ali on ide i iznad toga. Nekada se hrani tim nekim kontraverzijama, ali svoj tim uvek drži iznad toga. On je savršeni štit
", nastavio je Marko Materaci.

"Znanje je nešto što on koristi kako bi svoj tim upoznao sa protivnikom. Nakon što na njihovoj taktici radi nedelju dana, vi sve znate o njima. I možete da istrčite na teren spremni da im nametnete svoju igru i rasturite njihovu.

Što se tiče iskustva, on jednostavno zna da pobeđuje jer je to radio mnogo puta, a to je sve zbog toga što je jako rano počeo da pobeđuje.

I što se tiče empatije, to je prva stvar koju traži od svog tima, stanje koje je apsolutno neophodno za stvaranje jake grupe, koja je ujedinjena i nema rupa. To je ono što vas natera da se borite protv svega i svakog
", zaključio je legendarni Italijan.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pep bi da pije vino na Old Trafordu: Pustite me da doživim ovaj derbi

Izvor: MozzartSport.com, 09.Sep.2016

Gvardiola o Murinju, Ibri, Mati, ali i šansama svog tima pred veliki okršaj Mančestera..Posle tri godine opet oči u oči. Tad u Superkupu Evrope. U najmanje značajnom od svih takmičenja. Sutra će opet u njihovom pravcu biti upereni svi pogledi...Žoze Murinjo i Pep Gvardiola...Nekad saradnici,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.