Liverpulu je potreban golman? Ovaj podatak govori suprotno

Izvor: Sportske.net, 15.Feb.2018, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpulu je potreban golman? Ovaj podatak govori suprotno

"Redsi" blistaju u Ligi šampiona ove sezone u svim segmentima igre.

Nakon večerašnje pobede od čak 5:0 protiv Porta, Liverpul je postao najefikasniji tim u dosadašnjem toku Lige šampiona.

Klopovi puleni su postigli 28 golova, većinskom zaslugom "ljutog trija" Salah‏-Firmino-Mane.

Firmino je najbolji strelac "Redsa" sa sedam golova, izjednačio se Džerardom po broju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << golova u jednoj sezoni u okviru LŠ, dok je Mane večerašnjim het-trikom postao tek drugi igrač u istoriji Liverpula kome je to pošlo za rukom na gostovanju u evropskim takmičenjima, a tek četvrti fudbaler Liverpula kojem je to pošlo za rukom u LŠ (pre njega su to uspeli Kutinjo, Benajun i Majkl Oven).

Nije tajna da Liverul nema problema sa realizacijom, već su poslednjih godina na udaru kritika odbrana i golman ekipe sa "Enfilda".

Često je osopravan učinak Simona Minjolea, kao i mladog Lorisa Karijusa, za kojeg mnogi već smatraju da je promašena investicija.

Ipak, nemački čuvar mreže je preuzeo rolu prvog golmana Liverpula i svojim bravurama tera navijače da promene mišljenje.

Da bivši golman Majnca radi sjajan posao govori i podatak da je najviše puta u tekućoj sezoni u okviru LŠ sačuvao svoju mrežu! Na pet susreta u okviru elitnog takmičenja, kada je na golu "Redsa" stajao Karijus, Liverpul nije primio gol.

Sjajan podatak i veliki podstrek za mladog golmana da nastavi sa sjajnim partijama.

Loris Karius has kept the most clean sheets in the Champions League this season (5). pic.twitter.com/EnptdKMid5

— LFC Transfer Room (@LFCTransferRoom) 14. фебруар 2018.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Sportski direktor Rome: Morali smo da prodamo Salaha

Izvor: Beta, 15.Feb.2018

Sportski direktor Rome Monči rekao je da je klub mogao da dobije više novca od Liverpula za transfer fudbalera Mohameda Salaha, ali da nije mogao da čeka i da je morao da proda egipatskog napadača.Salah je ove sezone jedan od najboljih igrača Premijer lige, a u svim takmičenjima postigao je 30...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.