Liverpul lako sa Bornmutom, Murinjov Totenhem u petoj brzini

Izvor: B92, 07.Dec.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul lako sa Bornmutom, Murinjov Totenhem u petoj brzini

Lider Premijer lige, ekipa Liverpula, hita ka prvoj tituli prvaka Engleske posle 30 godina nesmanjenom brzinom. Slavili su kao gosti u Bornmutu sa 3:0.

Izabranici menadžera Jirgena Klopa ostvarili su tako i 15. pobedu ove sezone u 16 utakmica i tako stigli do impresivnog skora od 46 od mogućih 48 bodova.

Sve je u taboru "crvenih" trenutno na svom mestu a veliki deo posla protiv "trešnjica" uradili su u prvom poluvremenu.

Kapiten Džordan Henderson je u 35. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minutu sjajnim pasom sa sopstvene polovine pronašao u kaznenom prostoru domaćina Alaksa Okslejda-Čemberlena kojem nije bilo teško da dovede goste u vođstvo.

Minut pre odlaska na odmor posle dobre akcije, Nabi Keita je bio precizan sa desetak metara i Liverpul je tako poveo sa 2:0.

Sve je bilo rešeno kada je u 54. minutu Keita proigrao Mohameda Salaha koji je rutinski savladao golmana Ramsdejla za konačnih 0:3.

Impresivan je bio i Totenhem koji je pod komandom Žozea Murinja uspeo da ostvari četvrtu pobedu u pet utakmica.Posle poraza na "Old Trafordu" od Mančester junajteda, Totenhem je pred svojim navijačima odigrao izvanredno protiv Barnlija i slavio sa 5:0.

Hari Kejn je u četvrtom minutu sjajnim udarcem i pogotkom sa distance najavio da će ovo biti njegovo popodne. Bio je to pravi projektil koji golman Nik Poup jednostavno nije mogao da zaustavi.

Lukas Moura se u devetom minutu odlično snašao pred golom gostiju za 2:0 da bi Heung Ming Son u 32. minutu vukao loptu sa centra terena sve do kaznenog prostora Barnlija kada je uspeo da zatrese mrežu za velikih 3:0.

Već tada je bilo jasno da Barnli neće dobro proći, što se i potvrdilo kada je Kejn u 54. minutu postigao drugo gol na susretu. Poigrao se golgeter "pevaca" sa odbranom gostiju i potom sa desetak metara poslao neodbranjiv udarac.

Posle odlične akcije u 74. minutu i Musa Sisoko je uspeo da zatrese mrežu i tako potvrdi ubedljiv trijumf Murinjovog tima.

Premijer liga, 16. kolo:

Subota:

Everton - Čelsi 3:1 (1:0)

(Rišarlison 5, Kalvert-Luin 49, 84 - Kovačić 52)

Bornmut - Liverpul 0:3 (0:2)

(Okslejd-Čemberlen 35, Keita 44, Salah 54)

Totenhem - Barnli 5:0 (3:0)

(Kejn 4, 54, Lukas 9, Son 32, Sisoko 74)

Votford - Kristal Palas 0:0

18.30 Mančester s. - Mančester j.

Nedelja:

15.00 Aston Vila - Lester

15.00 Njukasl - Sautempton

15.00 Norič - Šefild j.

17.30 Brajton - Vulverhempton

Ponedeljak:

21.00 Vest Hem - Arsenal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LIVERPUL SE NE ZAUSTAVLJA: Lider lako sa Bornmutom, moćni Murinjov Totenhem

Izvor: Kurir, 07.Dec.2019

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas u gostima Bornmut sa 3:0, dok je Totenhem pred svojim navijačima sa 5:0 slavio protiv Barnlija u utakmicama 16. kola engleske Premijer lige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.