LIGA NACIJA: Makedonci imaju za čim da žale - Gruziji plasman u Ligu B i BRAŽ ZA EURO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2022, 20:35

LIGA NACIJA: Makedonci imaju za čim da žale - Gruziji plasman u Ligu B i BRAŽ ZA EURO!

Peto kolo UEFA takmičenja.

U meču petog kola Lige nacija, fudbaleri Severne Makedonije poraženi su u Tbilisiju od selekcije Gruzije u meču petog kola Grupe četiri C Divizije.

Makedonci su propustili priliku da se eventualnom pobedom izjednače sa selekcijom Gruzije na prvom mestu grupe i nastave borbu za plasman u B Diviziju.

Ovako, Gruzija je stekla nedostižnih šest bodova više i kolo pre kraja osigurala napredak u drugu po kvalitetu Diviziju UEFA >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lige nacija.

Makedonci imaju za čim da žale, pogotovo u prvom poluvremenu kada su imali više od igre i pretili preko Spirovskog i Bardija. Međutim, domaćini su poveli u 35. minutu nakon akcije njihovog najboljeg igrača Kvarachelije i autogola Bojana Miovskog.

Sličan scenario viđen je i u drugom poluvremenu. Dobre šanse za Makedonce propustili su Miovski i Aliovski, da bi u 64. minutu na sredini terena pogrešio Velkovski, a u nastavku akcije Zivzivadze nesebično asistirao Kvaracheliji za novi pogodak u mreži golmana Dimitrijevskog – 2:0.

Makedonci su u prošlom ciklusu baš preko Lige nacija i baš preko Gruzije izborili istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, ali sada će to morati da učine težim putem.

Gruzija ima 13 bodova u ovoj grupi, Severna Makedonija je ostala na sedam. Gruzini su slavili i u Skoplju rezultatom 3:0 pre tri meseca.

Estonija se plasirala i diviziju C, pošto je na svom terenu savladala Maltu sa 2:1 i sada je sa svih devet bodova nedostižna na tabeli grupe D2.

Golove za Estoniju dali su Sapinen u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena iz penala i Anijer u 86. minutu. Strelac za Maltu bio je Teuma iz penala u 51. minutu.

BONUS VIDEO: Pogledajte umeće Dilete Leote sa loptom

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.