Izvor: RTS, 23.Sep.2022, 20:08

Nova lekcija za Makedonce, Gruzija obezbedila plasman u B Ligu nacija

Fudbaleri Gruzije savladali su na svom terenu u Tbilisiju ekipu Severne Makedonije 2:0, čime su stekli nedostižnu prednost na prvom mestu Četvrte Grupe C Lige nacija.
Odličan ciklus u C Ligi nacija odigrala je selekcija Gruzije, koja je kolo pre kraja obezbedila plasman u viši rang, posle pobede u Tbilisiju nad Severnom Makedonijom 2:0.

Ako je trijumf Gruzina u Skoplju 3:0 u junu za mnoge bio iznenađenje, pobeda na "Boris Pajčadze Dinamo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << areni" bio je logičan sled događaja u Grupi 4.
Domaći tim do prednosti je došao u 35. minutu autogolom Miovskog, da bi konačan rezultat postavio igrač Napolija Kviča Kvaratškelija u 64.
Makedonci su imali veći posed lopte, kao i više šuteva ka golu rivala, ali se istakao domaći golman Mamardašvili, pa je Gruzija zabeležila četvrti trijumf u pet odigranih utakmica.
Gruzini su tako došli do 13. boda u takmičenju i kolo pre kraja imaju šest više od drugoplasirane Severne Makedonije, pa će izabranici Vilija Sanjola u narednom ciklusu igrati u Grupi B Lige nacija.
U drugoj utakmici iste grupe, Bugarska je kao domaćin ubedljivo savladala Gibraltar sa 5:1 i sada drži treće mesto na tabeli sa 6 osvojenih bodova.
U poslednjem kolu Gruzija gostuje na Gibraltaru, dok Severna Makedonija dočekuje ekipu Bugarske u borbi za drugo mesto u grupi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LIGA NACIJA: Makedonci imaju za čim da žale - Gruziji plasman u Ligu B i BRAŽ ZA EURO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2022

Peto kolo UEFA takmičenja...U meču petog kola Lige nacija, fudbaleri Severne Makedonije poraženi su u Tbilisiju od selekcije Gruzije u meču petog kola Grupe četiri C Divizije...Makedonci su propustili priliku da se eventualnom pobedom izjednače sa selekcijom Gruzije na prvom mestu grupe i nastave...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.