Izvor: HotSport.rs, 24.Apr.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIFESTYLE: Upozorenje za dame – preterano gledanje u mobilne telefone utiče na lepotu

Uticaj mobilnih telefona na zdravlje je upitan, jer postoji dovoljno istraživanja za i protiv pa se nije lako odlučiti koje je bliže istini, ali jedna je stvar neupitna – oni utiču na lepotu, i to na prilično loš način.

Naime, osobe koje stalno gledaju u mobitel ili slične gedžete podložnije su boranju kože i nastajanju pregiba na vratu i u području dekoltea zbog položaja u kojem je glava nagnuta prema dole.
Tako se pojavio neočekivani “beauty” problem >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << koji prethodne generacije nisu poznavale sve do svojih šezdesetih, a sad može biti vidljiv već i kod mlađih žena.
To je ženama ionako osetljivo područje zbog snažnijeg izlaganja suncu od ostalih delova tela, a kako pri tome gornji sloj kože postaje sve tanji i manje elastičan, neprirodan položaj glave pri gledanju u mobilne telefone samo dodatno pogoršava situaciju.
Kako prosječni vlasnik “smartfona” gleda u ekran više od dva sata dnevno, a ni gledanje u tastaturu nije ništa manje štetno, otvara se novo tržište za estetske hirurge za par godina…
Naš predlog je da poput Larise Rikelme svoj telefon odložite na neko mesto gde će praviti manje problema.


hotsport.rs

The post LIFESTYLE: Upozorenje za dame – preterano gledanje u mobilne telefone utiče na lepotu appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.