Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2020, 08:44

Kuzmina trojka preko Bola za pobedu Lejkersa nad umornim Denverom

Nikola Jokić se uglavnom odmarao, ali i dobro pogađao. Milvoki nije ista ekipa bez Janisa, povratnik Batler povukao Majami preko Indijane

Nije uspeo Denver da se oporavi nakon pobede posle dva produžetka protiv Jute od pre dve večeri. Nisu Nikola Jokić i drugovi imali dovoljno snage za konačni udar na ekipu koja pretenduje da osvoji titulu, Los Anđeles Lejkerse121:124. Istina, nisu imali ni sreće...

Meč u Orlandu između jedne od najboljih ekipa cele lige, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivala iz Zapadne konferencije čiji je vrh franšiza iz Grada Anđela već zaposela, očekivano je bio napet, pre svega rezultatski pošto ni jedna od dve ekipe nije uspela da se "odlepi" ceo meč.

Lejkersi su došli do prednosti bukvalno u poslednjim minutima igre iako su Nagetsi vodili skoro celu polednju četvrtinu. Onda je nakon polaganja Lebrona Džejmsa, strelca utakmice sa 29 poena, manje od minut pre kraja Denver prestignut. No, Monte Moris i Pi Džej Dozije su vratili egal pogocima sa slobodnih bacanje, tako da se sve svelo na jedan napad.

A on je odlučen zaista neverovatnom trojkom Kajla Kuzme nakon dodavanja Entonija Dejvisa i to preko 218 cm visokog Sudanca, Bol Bola. Lopta je prošla kroz koš 0,4 sekunde pre poslednje sirene i to je bio kraj nadanja Denvera.

"Šutirao bih da je ispred mene bio sam Isus Hrist! Nije važno da li je bio Bol ili ne. Ima sam otvoren pogled, trener je imao poverenja u mene i dobili smo", izjavio je Kuzma.

Lejkersima ova pobeda dosta znači na psihičkom planu nakon tri vezana poraza pošto su ranije obezbedili prvo mesto u Konferenciji i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Za razliku od njih, Nagetsi imaju još prilike da se pomere unapred, iako su i oni obezbedili nastavak sezone, a do kraja regularnog dela šampionata ostaju im još dve utakmice, protiv Klipersa i Torona. Zaista teški protivnici za sam kraj.

Što se tiče strelaca protiv Lejkersa, najbolji je bio rezervista Dozije sa 18 poena, dok Nikola Jokić nakon teške večeri protiv Jute, ovaj put nije proveo mnogo vremena na parketu. Za nešto preko 25 minuta postigao je 12 koševa sa odličnim procentom šuta (4-7 iz igre, 2-2 za tri poena) uz samo jedan skok i ukradenu loptu i četiri asistencije.

Aktuelni šampioni lige, Reptorsi slavili su protiv teško oslabljenih glavnih rivala sa Istoka, Baksa rezultatom 114:106. Tim iz Milvokija nije mogao da računa na MVP-a, Janisa Adetokunba pošto ga poslednjih dana muči zubobolja. Naravno, njegov učinak niko nije mogao ni izbliza da uradi, a sa 19 poena istakao se rezervista Kajl Korver. Kod tima iz najvećeg kanadskog grada najbolji je bio Norman Pauel sa 21 poenom i osam skokova.

Povratak Džimija Batlera na teren odmah se pozitivno odrazio na igru Maja

mija koji je noćas slavio ubedljivo protib Indijane 114:92. Lider tima sa Floride upisao je 19 poena i 11 skokova, dok je sa druge strane malo ko zablistao, ali se izdvojio Viktor Oladipo sa 14 postignutih poena. Goran Dragić je odigrao solidan meč za Hitse sa 11 poena, šest skokova i devet asistencija.

LA Lejkers - Denver 124:121

/Dozije 18 - Džejms 29/

Milvoki - Toronto 106:114

/Korver 19 - Pauel 21/

Majami - Indijana 114:92

/Btler 19 - Oladipo 14/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Meloun iznenađen napadačkim arsenalom Bola

Izvor: B92, 11.Avg.2020

Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, bio je zadovoljan izdanjem svog tima u porazu od Los Anđeles Lejkersa...Meloun je u poslednjoj četvrtini odmarao startere i rezervni igrači Nagetsa pružili su odličan otpor Lejkersima, te su na kraju umalo slavili..."Ne mogu da budem ponosniji na ovu grupu momaka....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.