Kriza u Ajaksu: Sukob interesa usred serije loših rezultata – transfer Hrvata digao buru

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 18:32

Kriza u Ajaksu: Sukob interesa usred serije loših rezultata – transfer Hrvata digao buru

Danima, u najvećem holandskom klubu nema mira, što zbog loših rezultata ekipe, ali se mnogo veća bura digla zbog navodnog sukoba interesa sportskog direktora.

Nemac Sven Mislintat, sportski direktor "Kopljanika", sumnjiči se da je učestvovao u dovođenju Borne Sose iz Štutgarta (gde je ranije radio) i da je uzeo novac.

To saznanje je uzburkalo stasti u samom klubu toliko da je upravni odbor naložio Mislintatu da se ne pojavljuje na tribinama sve dok se situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne reši i ne otkrije prava istina.

Mislintat je navodno imao 3% udela u menadžerskoj agenciji koja je obavila transfer Sose u Ajaks vredan osam miliona evra.

Pritom je hrvatski fudbaler, kako dalje otkrivaju mediji u Holandiji, morao da promeni agenta jer je samo sa novim (iz agencije u kojoj udeo ima Mislintat) mogao da ostvari transfer u tabor holandskog velikana.

Zbog ovih teških optužbi sa kojima se suočava Mislintat čitav klub je na udaru i mnogi navijači već traže od uprave da uruči otkaz Nemcu, međutim za sada on ostaje na poziciji sportskog direktora.

Ajaks posle četiri kola Eredivizije ima samo jednu pobedu, dva remija i poraz i nalazi se na 12. mestu na tabeli.

Zbog lošeg početka sezone najvatrenije pristalice su se oglasile, tačnije posetile su trening centar ispred kojeg su ostavile transparente u kojima su jasno stavili do znanja šta misle o trenutnoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.