Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2021, 09:15

Jednom otpisan, jednom nepoželjan, sada obožavan: Birmančević je igrač od 10.000.000!

Doskorašnji krilni fudbaler Čukaričkog zapalio Švedsku

Partizan ga se olako odrekao, dok navijači Crvene zvezde zbog takve biografije nisu bili voljni da ga vide u Ljutice Bogdana. I dok su večiti rivali okretali glave, Malme je reagovao, doveo Veljka Birmančevića u Švedsku za obeštećenje od okruglo 1.000.000 evra i povukao verovatno jedan od najboljih poslovnih poteza prelaznog roka.

Nagovestio je 23-godišnji krilni fudbaler još u Ekstraklasi kakav >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se potencijal krije u njegovim nogama – mada krije možda nije prava reč, jer se njime “hvalio” još u Superligi – ali je u kvalifikacijama za Ligu šampiona potpuno eksplodirao.

Prvo je postigao odlučujući gol u eliminaciji škotskog Rendžersa, zatim u plej-ofu fenomenalnim udarcem sa ivice kaznenog prostora načeo i Ludogorec za pobedu od 2:0 na kraju. Oskar Levicki mu je sjajno odložio loptu, a Birmančević reagovao majstorski.

Vežbali smo ovu akciju pre jedno dve nedelje pred jedan drugi meč, ali tada nije bilo tako uspešno.Ali smo osetili da sada imamo novu šansu i dobro je prošlo. Mnogo sam srećan što sam bio na pravom mestu u pravo vreme i što sam uspeo da pogodim gde treba”, skroman je bio Birmančević posle meča.

Ako je on i bio skroman drugi nisu morali da paze na reči, pa je tako stručni konsultant na švedskoj televiziji Hase Bake, inače bivši trener Salcburga, Kopenhagena, Panatinaikosa, pa i pomoćnik Svena Jorana Eriksena u u Mančester Sitiju, bez dlake na jeziku ispalio.

Onako kako izgleda u prvenstvu, a sad i ovo… Mogu slobodno da kažem da je to igrač koji će u budućnosti doneti Malmeu 10.000.000 evra. Sa normalnim i dobrim razvojem ne bih se nimalo iznenadio ako dobaci tako daleko”.

Bake pojašnjava u dahu.

Moramo da pričamo o Birmančeviću, ne samo zbog gola, već zbog toga kako se kreće u spoljnim zonama. Čas je napadač, čas luta po boku, sve vreme je slobodan, otvoren, traži loptu. Mnogo je važan za napad Malmea”.

19.00: (1,57) Slavija Prag (3,90) Legija Varšava (6,25)

Uostalom, posle pobede od 2:0 u prvom meču sa Ludogorecom sasvim je moguće da ćemo popularnog Birmu od jeseni gledati u Ligi šampiona, a onda ni tih 10.000.000 možda ne bude dovoljno. Samo ako 23-godišnji Šapčanin nastavi ovako. Za sada, čvrsto stoji na zemlji.

Svaki dečak kada počinje da igra fudbal sanja o ovakvim trenucima. Ne mogu da opišem koliko sam srećan što osećam podršku navijača. Osećam se kao da živim san trenutno i nastaviću da dajem sve od sebe da usrećim naše navijače”, kaže Birmančević.

Jednom otpisan, jednom nepoželjan, danas obožavan. Pa nek je i daleko od Topčiderskog brda.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.