Izvor: eKlinika.rs, 21.Maj.2024, 13:01

Otkriveno zašto rizik od pojave karcinoma ima veze sa ishranom ili dijabetesom

Zašto rizik od razvoja karcinoma ima veze sa nezdravom ishranom ili nekontrolisanim metaboličkim stanjima poput dijabetesa, otkrili su u zajedničkoj studiji istraživači iz Singapura i Velike Britanije. Naučnici su tokom istraživanja otkrili kariku koja je do sada nedostajala između ishrane i rizika od raka. Rezultati istraživanja objabljeni su magazinu Cell.
Objašnjeno zašto rizik od karcinoma ima veze sa ishranom i metabolizmom Ranije nepoznati mehanizam za inaktivaciju gena koji potiskuju formiranje tumora sada pomaže da se objasni zašto rizik od raka ima veze sa ishranom ili nekontrolisanim metaboličkim stanjima kao što je dijabetes. Istraživači iz Singapura i Velike Britanije koristili su laboratorijske...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.