Grčka: Odbačene optužbe protiv 9 Egipćana optuženih za potapanje migrantskog čamca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 12:58

Grčka: Odbačene optužbe protiv 9 Egipćana optuženih za potapanje migrantskog čamca

Odbačene su optužbe danas protiv devet Egipćana u Grčkoj koji su optuženi da su izazvali potapanje migrantskog broda u kojem je bilo oko 700 ljudi prošle godine.
Sud se izjasnio da nije nadležan da odlučuje o slučaju koji se desio u međunarodnim vodama, a u kojem su migranti iz Pakistana, Sirije i Egipta bili u brodu koji se prevrnuo 14. juna, kada je iz vode spaseno 104 osobe i nađeno 82 tela.
Jedan od advokata optuženih Spiros Pantacis je izjavio da je "devet nevinih muškaraca oslobođeno" i da je reč o velikoj pobedi za ljudska prava u Grčkoj, prenosi Rojters.
Muškarci starosti od 21 do 41 godina uhapšeni su nekoliko sati nakon što je čamac potonuo, od kad se nalaze u pritvoru, optuženi...
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčki sud odbacio tužbu protiv devet Egipćana zbog pogibije stotina migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2024

Sud u Grčkoj odbacio je danas tužbu protiv devet Egipćana zbog izazivanje brodoloma u kome su prošle godine poginule stotine migranata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.