Ivana druga u Cirihu, ali je kraljica Dijamantske lige

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana druga u Cirihu, ali je kraljica Dijamantske lige

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović osvojila je drugo mesto na završnom turniru Dijamantske lige sa daljinom 6,93 metra. Isped nje bila je samo srebrna iz Rija, Britni Ris, sa samo dva centimetra dužim skokom.

Najbolji skok na poslednjem mitingu Dijamantske lige, Ivana je ostvarila u prvoj seriji. Tri puta je prestupila, a imale je skokove od 6,74 u trećoj i 6,90 u petoj seriji. Posle četiri serije je bila vodeća, ali ju je onda prestigla Amerikanka Ris skokom od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 6,95.

Ipak, Ivana nema razloga za nezadovoljsvo jer je ubedljiva pobednica Dijamantske lige u disciplini skok u dalj. Ona će dobiti ček na 40.000 dolara zbog trijumfa u najprofitabilnijem atletskom takmičenju. Ona je ove sezone ušla u istoriju u skoku udalj u ženskoj konkurenciji sa pet pobeda na sedam mitinga. Ivana ima 66 bodova, čak 32 boda više od drugoplasirane Britni Ris.

- Definitivno sam išla na pobedu, jer mi je ovo jedan od omiljenih mitinga, ali pet takmičenja u dve nedelje je dovelo organizam do umora. Nisam skočila željeni skok, nisam mogla bolje, ali pored svih odličja koje sam osvojila ove godine, vrlo sam zadovoljna, osvajanje Dijamantske lige je ispunjenje mog devojačkog sna - izjavila je Ivana Španović.

Tako je Španovićeva zaokružila sjajnu sezonu. Pre trijumfa u Dijamantskoj ligi, bila je bronzana na Olimpijskim igrama u Riju, dok je na EP u Amsterdamu bila zlatna.

It's official:@IvanaSpaNOv1c is the first #DiamondRace winner of 2016.

And the first Serbian ever to win it! pic.twitter.com/hK0bYTpjmI— IAAF Diamond League (@Diamond_League) September 1, 2016

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ivana zavrsila sezonu iz snova kao kraljica Dijamantske lige

Izvor: medio.rs, 01.Sep.2016

Španovićeva osvojila drugo mesto na završnom turniru Dijamantske lige sa daljinom 6,93 metra..Sezonu iz snova, u kojoj je postigla najveće uspehe u karijeri osvajanjem olimpijske bronze, zlata na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i prvog mesta u Dijamantskoj ligi, Ivana Španović završila je u...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.