Dokument: I zaboravni ne zaboravljaju Tita (RTV1,17.30)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2024, 05:29

Dokument: I zaboravni ne zaboravljaju Tita (RTV1,17.30)

Mnogi se sećaju filma novosadskog reditelja Želimira Žilnika “Drug Tito ponovo među Srbima”, gde su Mićku Ljubičiću koji je glumio Tita, ljudi prilazili zaista verujući da se vratio na ovaj svet i iznosili mu svoje pohvale, tuge, želje i pogrde. Podseća li u nekim crtama priča o Titu, kao na priču o Kastanedi ili Šekspiru i da to nije jedna osoba – već stvorena osoba, lik u koji upisujemo svoje želje i nadanja?
Iako je o njemu nakon njegove smrti, a još više nakon raspada socijalističke Jugoslavije, izašlo mnoštvo knjiga, istorija i istoričari o njemu su još uvek rekli premalo, jer Tito je skoro uvek predmet dnevnopolitičkih prepirki i teorija zavera. Za Srbe je srbomrzac, a po principu ogledala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.