Imaju para kao blata: Kako je Ronaldo zaradio 1.100.000 evra za četiri i po sata posla...

Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imaju para kao blata: Kako je Ronaldo zaradio 1.100.000 evra za četiri i po sata posla...

A tu je i Benitezovih 600.000 evra za Realovo osvajanje Lige šampiona

Poslednje informacije koje su izdvojene iz knjige "Football Leaks: Prljavi biznisi u fudbalu" vezane su za Kristijana Ronalda, Gereta Bejla, Rafu Beniteza i Entonija Marsijala.

Ako ste se ikada zapitali koliko košta da unajmite Kristijana Ronalda na pola dana posla odgovor je - 1.100.000 evra! Firma koja se bavi telekomunikacima iz Saudijske Arabije i irska firma koja radi sa fotografijama >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << platile su ovu sumu 2013. godine. A šta su dobili zauzvrat?

Dobili su četiri i po sata Ronaldovog vremena za koje je on obavio slikanje, potpisao pet majica i garantovao dva pominjanja na društvenim mrežama. Takođe, firma iz Saudijske Arabije je dobila pravo da koristi njegovu sliku za dan marketinga, ali samo na Srednjem Istoku i severnoj Africi, ne po celom svetu.

A tu je priča i o Rafi Benitezu. On je zaradio 600.000 evra na osnovu toga što je Real Madrid osvojio Ligu šampiona pod vođstvom Zinedina Zidana. Rafa je vodio klub do januara, ali je pokupio kajmak tuđeg rada na osnovu bonusa. U toj godini kada je ispao sa Njukaslom iz Premijer lige zaradio je preko 10.000.000 evra.

U knjizi se otkriva i da je Geret Bejl pri prelasku u Real Madrid iz Totenhema plaćen 101.000.000 evra što je rekord i veći transfer od Ronaldovog iz Junajteda u Real za oko 6.000.000 evra. Kao i da Entoni Marsijal ima kaluzule u ugovoru koje ga mogu dovesti do toga da će uprkos slabim igrama koštati Mančester 80.000.000 evra.

Za to su krive klauzule po kojima dobija po 10.000.000 evra koje se odnose na 25 datih golova u Premijer ligi, ako odigra 25 utakmica za reprezentaciju Francuske (treba mu još 10), i ako bude nominovan za najboljeg fudbalera godine po izboru Fife.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.