Hofenhajm siguran u gostima, Gvozdeni Majk srušio Bohum

Izvor: Blic, 01.Nov.2009, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hofenhajm siguran u gostima, "Gvozdeni Majk" srušio Bohum

Fudbaleri Hofenhajma upisali su i treću pobedu na gostovanjima ove sezone u Bundesligi posle trijumfa u Frajburgu, dok je u centru pažnje pobede Ajntrahta nad Bohumom bio defanzivac domaćih Majk Franc.

Ekipa Hofenhajma vratila se na peto mesto gde se sa 20 bodova nalazi na samo tri koraka od prvog mesta, a gol odluke u Frajburgu postigao je Maikusel u 39. minutu.

Frajburg se posle petog uzastopnog poraza nalazi na 13. mestu, a lošu seriju nastavio je i Bohum. Klub >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Rura je sredinom nedelje na klupu doveo nekada poznatog napadača Dortmunda i reprezentacije Hajka Herliha, ali to nije mnogo zanimalo fudbalere Ajntarhta koji su kod kuće slavili sa 2:1, usput postigavši sva tri gola.

Kaio je u 14. minutu obezbedio vođstvo, da bi zatim na scenu stupilo letošnje pojačanje Majk Franc. Defanzivac domaćih poznat i pod nadimkom "Gvozdeni Majk" je samo desetak minuta kasnije pogodio mrežu svog golmana za izjednačenje, da bi se u nastavku iskupio, ispostavilo se, pobedonosnim golom u 53. minutu.

Ajntraht je posle četvrtog trijumfa u ligi stigao na deobu devetog mesta sa Borusijom Dortmund, dok posle trećeg uzastopnog poraza u Bohumu nemaju čime da se pohvale osim podatkom da je samo berlinska Herta gora od njih.

Bundesliga, 11. kolo

Frajburg – Hofenhajm 0:1

(Maikusel 39)

Ajntraht – Bohum 2:1

(Kaio 14, Franc 53 – Franc ag 25)

Subota

Keln - Hanover 0:1

HSV - Menhengladbah 2:3

Nirnberg - Verder 2:2

Štutgart - Bajern 0:0

Volfsburg - Majnc 3:3

Šalke - Leverkuzen 2:2

Petak:

Dortmund - Herta 2:0

Tabela: Leverkuzen 23, HSV 22, Verder 22, Šalke 21, Hofenhajm 20, Bajern 19, Volfsburg 18, Majnc 18, Hofenhajm 17, Hanover 15, Ajntraht 13, Dortmund 13, Menhengladbah 11, Frajburg 10, Keln 9, Nirnberg 9, Štutgart 9, Bohum 8, Herta 4.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.