Grom u rukama Duranta doneo vođstvo Oklahomi, Atlanta do brejka protiv Indijane

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grom u rukama Duranta doneo vođstvo Oklahomi, Atlanta do brejka protiv Indijane

Košarkaši Oklahome poveli su na startu plej-of serije protiv Memfisa pošto su u svojoj dvorani ostvarili pobedu sa 100:86 uz sjajnu igru Kevina Duranta koji je glavni krivac što su Tanderi lako došli do trijumfa. U Indijani nije pobedio favorit, jer je Atlanta iznenadila brejkom Pejserse i savladala ih sa 101:93.

Oklahoma je krenula silno, sa jasnim pogledom ka narednoj fazi takmičenja, jer je nakon prvog poluvremena vodila sa 22 poena razlike, što je već tada bilo nedostižno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Memfis koji je imao odgovor samo u reketu, dok je spoljna linija Tandera rešetala sa svih pozicija. Pad domaćina usledio je u trećoj deonici gde je dao samo 13 poena, a primio 31 poen, pa su se Grizlisi primakli na razliku sa kojom su mogli da se nadaju boljem ishodu susreta.

Ipak, sve je bilo rešeno u poslednjoj četvrtini gde su se glavne zvezde Oklahome probudile i privele priču kraju. Kevin Durant je dominirao u okršaju sa Memfisom sa 33 poena, osam skokova i sedam asistencija i definitivno bio šraf koji je pokrenuo domaću mašineriju, dok je veliku pomoć imao od Rasela Vestbruka koji je ubacio 23 poena. Glavnu trojku "zaokružio" je Serž Ibaka sa 17 poena.

U gostujućem timu Zak Rendolf je pružao otpor u reketu sa 21 poenom, kao i Mark Gasol i Majk Koneli sa po 16 poena, ali je to bilo nedovoljno da se napravi brejk u Oklahomi.

Memfis do podviga nije mogao, ali zato Atlanta jeste. Hoksi su u Indijani napravili iznenad brejk i tako sebi znantno povećali šanse za plasman dalje. Pejsersi nisu imali oružje sa kojim bi ugrozili sjajan kolektiv protivnika, jer je samo Pol Džordž bio razigran sa 24 poena, uz Lensa Stivensona koji je dodao 19 poena.

Atlanta je glavni arsenal izbacila na parketu, jer se razigrao Džef Tig koji je na kraju utakmice skupio 28 poena i uz odličnu partiju Pola Milsapa koji je dao tri poena manje vodio Hokse do brejka u Indijani.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.