Gospodar vazduha u Seriji A - SMS! Drugi je Džeko, a treći Radovanović

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2016, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gospodar vazduha u Seriji A - SMS! Drugi je Džeko, a treći Radovanović

Nove pohvale za momka koji je budućnost srpskog fudbala

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)  

Sergej Milinković Savić strpljivo i korak po korak osvaja Italiju. Mladi reprezentativac Srbije je u drugoj sezoni u dresu Lacija postao standardan u timu Nebeskoplavih i raste u fudbalera koji će narednih godina biti nosilac igre Lacija.

Popularni SMS dobija pohvale, a najnovija je stigla u vidu istraživanja rimskog sportskog dnevnika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Korijere delo sporta.

Na unutrašnjim stranama današnjeg izdanja, Korijere veze pohvale na račun Sergeja Milinković Savića: “U letu: Div Milinković je kralj skoka uvis”. U tekstu se iznosi statistički podatak da je naš fudbaler dobio čak 70 vazdušnih duela u ovoj sezoni. Interesantno je da su na toj listi iza Sergeja dvojica igrača s prostora bivše Jugoslavije, Edin Džeko i Ivan Radovanović, sa 65 odnosno 50 osvojenih vazdušnih duela.

Međutim, piše Korijere, nije samo skok igra jak adut Milinkovića, srpski fudbaler je u potpunosti osvojio Inzagija koji ga je 12 puta na 16 odigranih utakmica poslao na teren od prvog minuta. Sergej je svojim ponašanjem, zalaganjem na treninzima, srčanošću i bespoštednim pristupom obezbedio status startera, a zatim ga je cementirao konkretnim doprinosom na terenu. Milinković je već postigao tri gola u prvenstvu koja dobijaju na dodatnoj vrednosti ako se uzme u obzir da su to bili golovi s kojima su Nebeskoplavi dolazili u vođstvo.

Koliko je Milinković Savić važan za Inzagija, podvlači Korijere, govori i spremnost mladog stručnjaka da zbog Sergeja menja i formacijiski sastav Lacija.

Piše: Željko Pantelić

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.