Golden stejt prvi NBA finalista

Izvor: RTS, 21.Maj.2019, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golden stejt prvi NBA finalista

Košarkaši Golden stejta su u dramatičnom produžetku savladali Portland sa 119:117 i došli do četvrte pobede u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Tim aktuelnog šampiona po efikasnosti su predvodili Stef Kari i Drejmond Grin, prvi saigrači ikada koji su u plej-ofu imali tripl-dabl na jednom meču.
Portland je u drugu utakmicu na svom terenu ušao sigurno i predvođen raspoloženim Majersom Lenardom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čak poveo sa dvocifrenom prednošću pred kraj drugog poluvremena.

Lenard je prvo poluvreme završio sa 25 postignutih poena, a u trećoj četvrtini su mu se po efikasnosti pridružili Demijan Lilard i Si Džej Mekolum, ali im je na drugoj strani parirao Stef Kari i uspevao da održi „Ratnike" u igri.
U samu završnicu meča Portland je ušao sa tri poena prednosti koje je trojkom deset sekundi pre kraja anulirao Klej Tompson i doneo gostujućem timu produžetak, jer Portland nije iskoristio poslednji napad.
U produžetku je bilo dosta promašaja na obe strane, a Drejmond Grin je na 38 sekundi do kraja pogodio trojku i obezbedio "Ratnicima" četiri poena prednosti. Demijan Lilard je potom imao dva pokušaja da donese preokret, ali mu to nije pošlo za rukom.
U timu pobednika po efikasnosti su prednjačili Stef Kari i Drejmond Grin koji su meč završili sa trostrukim dvocifrenim učinkom što je prvi slučaj u plej-ofu.
Kari je utakmicu završio kao najefikasniji igrač sa 37 poena, 11 asistencija i 13 skokova, dok je Drejmond Grin imao 18 poena, 11 asistencija i 13 skokova.
U timu Portlanda Majers Lenard je imao 30 poena uz 12 skokova, Lilard je imao 28 poena i 12 asistencija dok je Mekolum ubacio 26 poena.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grin i Kari ispisali istoriju

Izvor: RTS, 21.Maj.2019

Golden stejt voriorsi ponovo su osvojili Zapadnu konferenciju i plasirali se u veliko finale NBA lige, a najzaslužniji za to bili su Stefen Kari i Drejmond Grin. Njih dvojica su ispisali nove stranice istorije jer su postali prvi saigrači u istoriji koji su na jednoj utakmici plej-ofa upisali...

Nastavak na RTS...

Golden stejt prvi NBA finalista (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2019

Košarkaši Golden stejta su u dramatičnom produžetku savladali Portland sa 119:117 i došli do četvrte pobede u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Tim aktuelnog šampiona po efikasnosti su predvodili Stef Kari i Drejmond Grin, prvi saigrači ikada koji su u plej-ofu imali tripl-dabl na jednom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.