Golden stejt prvi NBA finalista (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2019, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golden stejt prvi NBA finalista (VIDEO)

Košarkaši Golden stejta su u dramatičnom produžetku savladali Portland sa 119:117 i došli do četvrte pobede u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Tim aktuelnog šampiona po efikasnosti su predvodili Stef Kari i Drejmond Grin, prvi saigrači ikada koji su u plej-ofu imali tripl-dabl na jednom meču.

Portland je u drugu utakmicu na svom terenu ušao sigurno i predvođen raspoloženim Majersom Lenardom čak poveo sa dvocifrenom prednošću pred kraj drugog poluvremena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Lenard je prvo poluvreme završio sa 25 postignutih poena, a u trećoj četvrtini su mu se po efikasnosti pridružili Demijan Lilard i Si Džej Mekolum, ali im je na drugoj strani parirao Stef Kari i uspevao da održi "Ratnike" u igri.

U samu završnicu meča Portland je ušao sa tri poena prednosti koje je trojkom deset sekundi pre kraja anulirao Klej Tompson i doneo gostujućem timu produžetak, jer Portland nije iskoristio poslednji napad.

U produžetku je bilo dosta promašaja na obe strane, a Drejmond Grin je na 38 sekundi do kraja pogodio trojku i obezbedio "Ratnicima" četiri poena prednosti. Demijan Lilard je potom imao dva pokušaja da donese preokret, ali mu to nije pošlo za rukom.

U timu pobednika po efikasnosti su prednjačili Stef Kari i Drejmond Grin koji su meč završili sa trostrukim dvocifrenim učinkom što je prvi slučaj u plej-ofu.

Kari je utakmicu završio kao najefikasniji igrač sa 37 poena, 11 asistencija i 13 skokova, dok je Drejmond Grin imao 18 poena, 11 asistencija i 13 skokova.

U timu Portlanda Majers Lenard je imao 30 poena uz 12 skokova, Lilard je imao 28 poena i 12 asistencija dok je Mekolum ubacio 26 poena.


Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Radili su nam šta su hteli, ali ne odustajemo... Stef veruje u mene" VIDEO

Izvor: B92, 21.Maj.2019

Krilni centar Golden Stejta Drejmond Grin je odigrao fantastičnu partiju u finalnoj utakmici plej-ofa Zapadne konferencije...Voriorsi su sa maksimalnih 4:0 eliminisali Portland, osvojili naslov šampiona Zapada i plasirali se u peto uzastopno NBA finale...Grin je imao tripl-dabl učinak (18+14+11),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.