Grin i Kari ispisali istoriju

Izvor: RTS, 21.Maj.2019, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grin i Kari ispisali istoriju

Golden stejt voriorsi ponovo su osvojili Zapadnu konferenciju i plasirali se u veliko finale NBA lige, a najzaslužniji za to bili su Stefen Kari i Drejmond Grin. Njih dvojica su ispisali nove stranice istorije jer su postali prvi saigrači u istoriji koji su na jednoj utakmici plej-ofa upisali tripl-dabl.
"Ratnici" su deklasirali Portland trejl blejzerse 4-0 u finalnoj seriji, a poslednju utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobili su rezultatom 119:117 posle produžetka.

Kari je bio najefikasniji pojedinac meča sa 37 poena (7-16 trojke), 13 skokova i 11 asistencija, dok je Grin dodao 18 poena (7-13 iz igre), uhvatio 14 lopti i imao takođe 11 uspešnih dodavanja.
"Šta?", upitao je Kari kada su mu novinari rekli za rekord.
"Nikada se to nije desilo?", nije mogao da poveruje najbolji igrač aktuelnog šampiona.
"Takav učinak je rezultat ovog petogodišnjeg putovanja. Ostvarili smo pobedu, to je važno. Ovo je veliko vreme za nas", dodao je Stef.
Grin je pogodio jednu trojku iz tri pokušaja, ali ona je bila ključna, kada je na 40 sekundi do kraja produžetka postigao koš za 119:115 i prelomio utakmicu.
"Uglavnom hoćemo tada da Stef ima loptu, da šutira on ili Klej. Rekao sam mu 'pazi pazi!'. Kada mi je dao loptu šutirao sam i imao sam dobar osećaj. Nisam mnogo šutirao trojki, ali pogodio sam jednu iz ugla i ova je takođe ušla. Uvek je lepo podeliti takve trenutke sa saigračima. Pokazao je to poverenje kroz godine i tada kada mi je dao loptu, ali u nekoliko situacija mi je davao loptu kada ga udvajaju. Rekao bih da to poverenje imamo od 2015. Ako on uzme šut tada niko se neće ljutiti, ali on daje meni loptu u toj situaciji i pomaže i mom samopouzdanju", rekao je Grin.
Najbolji defanzivac današnjice ponovo je ubacio u "plej-of mod" i jedan je od najzaslužnijih što je Golden stejt izborio peto uzastopno finale konferencije – to je pošlo samo jednom timu za rukom, pre 53 godine.
"Svi smo posvećeni pobedi, svi koji su deo ove organizacije. Imamo samo jedan cilj i tome težimo bez obzira na poteškoće na tom putu", dodao je Drejmond.
Ekipa Stiva Kera će se za novi NBA prsten boriti sa šampionom Istočne konferencije – u finalu se sastaju Milvoki i Toronto, a trenutni rezultat je 2-1 za Bakse.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Top 5 NBA: Karijeve "magije" i Lenardova silina

Izvor: RTS, 21.Maj.2019

. Golden stejt se plasirao u peto uzastopno finale Zapada maksimalnom pobedom u seriji protiv Portlanda. Voriorsi su u poslednjem meču savladali Trejl blejzerse sa 119:117 posle produžetka, u utakmici u kojoj su dominirali Stef Kari i Drejmond Grin. Kari je sa dva sjajna poteza ušao na listu...

Nastavak na RTS...

Golden stejt u finalu NBA lige

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2019

Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u finale NBA lige, pošto su noćas četvrtoj finalnoj utakmici plej-ofa Zapadne konferencije posle produžetka pobedili Portland sa 119:117...Voriorsi su peti uzastopni put u velikom finalu, gde su prošli pobedom od 4:0 u finalnoj seriji Zapada...U redovima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tim Nenada Čanka izdržao poluvreme, a onda je Žalgiris ''dodao gas''

Izvor: Sportske.net, 21.Maj.2019

U Litvaniji je večeras počelo polufinale plej-ofa...Prvi polufinalni par čine evroligaška ekipa Žalgirisa i tim Nenada Čanka, Lijetkabelis...Pred svojim navijačima, Žalgiris je večeras u prvoj utakmici polufinalne serije ubedljivo trijumfovao rezultatom 78:58...Tokom prve dve četvrtine, gosti...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.