Gofan preokretom ostavio Federera bez finala Mastersa!

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gofan preokretom ostavio Federera bez finala Mastersa!

Belgijski teniser David Gofan plasirao se u finale završnog Mastersa pošto je u polufinalu posle preokreta nadigrao legendarnog Rodžera Federera.

Gofan je u polufinalu završnog Mastersa u Londonu bio bolji od Federera rezultatom 2:6, 6:3, 6:4, posle sjajnog meča koji je u "O2 areni" trajao sat i 47 minuta igre.

Belgijanac je prvi put u karijeri savladao Federera, a prethodno je protiv slavnog tenisera >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << imao šest mečeva bez pobede. David Gofan će u finalnom meču završnog turnira igrati protiv boljeg iz duela Grigor Dimitrov - Džek Sok.

Federer je već u prvom gemu prvog seta krenuo u veliku ofanzivu, pa je do 1:0 došao tako što je iskoristio petu brejk loptu. Švajcarac je zatim komotno stigao do 4:1, kada je napravio novi brejk, da bi potom uspešno priveo set kraju (6:2).

U drugom setu se sve okrenulo na stranu Gofana, osmog igrača sveta, koji je odmah iskoristio šansu za brejk i 2:0 u gemovima, dok je Federer imao priliku da se vrati u set, ali nije uspeo da uradi ništa više od tri osvojena gema na svoj servis.

Treći set je doneo sličan razvoj situacije, a Gofan je ponovo prvi došao do brejka (2:1). Iako je Federer do kraja seta pritiskao protivnika, on nije mogao da dobije meč protiv veoma inspirisanog protivnika. Na kraju je Federer imao više vinera (28-20), ali su presudile neiznuđene greške, kojih je Gofan imao deset manje (37-27).

Gofan je tako prošao u prvo finale završnog Mastersa, što je najveći uspeh u karijeri belgijskog tenisera. On je osvojio četiri titulu u karijeri u singl konkurenciji, dok je na gren slem turnirima najdalje dogurao na Australijan openu i Rolan Garosu gde je igrao četvrtfinala.

 .

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.