Senzacija, Gofan eliminisao Federera u Londonu

Izvor: RTS, 18.Nov.2017, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senzacija, Gofan eliminisao Federera u Londonu

Belgijanac David Gofan pobrinuo se za pravu senzaciju, pošto je savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 2:1 po setovima 2:6, 6:3, 6:4 i plasirao se u finale završnog turnira u Londonu. Protivnik u finalu biće mu Grigor Dimitrov, koji je savladao Džeka Soka sa 2:1 u setovima.
Posle lako osvojenog prvog seta u kome Gofanu ništa nije polazilo za rukom, Federer je pao u drugom setu, dozvolio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je protivniku da nametne svoj stil igre. Gofan to koristi i stiže do izjednačenja. U trećem setu velika borba, ipak Belgijanac je zadržao ritam iz drugog seta i rešava meč u svoju korist.

Sjajan start Švajcarca, odmah je preuzeo inicijativu i oduzeo servis protivniku. Gofan nije uspeo da se oporavi od gubitka servisa. Već u petom gemu Federer dolazi do novog brejka. Potom rutinski privodi set kraju - 6:2 u prvom setu.
Slična slika u drugom setu, samo su teniseri zamenili uloge. Gofan je bio taj koji je stigao do ranog brejka i prednosti od 3:0. Potom se Belgijanac koncentrisao na svoj servis. Jedinu šansu za brejk Federer je propustio u sedmom gemu. Tako da Gofan dobija drugi set sa 6:3.
Tereći set doneo je veliku borbu rivala. Već u trećem gemu Gofan oduzima servis protivniku. Federer pokušava da uzvrati već u narednom gemu, ali propušta brejk priliku. Belgijanac je potom bio siguran na svoj servis i rešava set i meč u svoju korist - 6:4 u trećem setu.
Gofan će u finalu igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je sa 2:1 u setovima savladao Amerikanca Džeka Soka. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šok u Londonu: Gofan izbacio Federera!

Izvor: Mondo, 18.Nov.2017

Pobeda karijere prvog finaliste završnog mastersa - 2:1!..Foto: AP/Tim Ireland..Posle šest uzastopnih poraza, David Gofan je prvi put pobedio Rodžera Federera i postao prvi Belgijanac koji će nastupiti u finalu završnog mastersa!..Švajcarac je ubedljivo počeo polufinale, osvojio prvi set, ali...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.