Evra: Fudbal u borbi sa rasizmom je nemoguća misija

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Okt.2013, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evra: Fudbal u borbi sa rasizmom je nemoguća misija

Defanzivac Mančester Junajteda Patris Evra izjavio je da fudbal nikada neće dobiti bitku protiv rasizma.
(FOTO: AP)
Evra je podržao kolegu iz Sitija Jaju Turea, koji se požalio da je u sredu, tokom meča Lige šampiona protiv CSKA u Moskvi, bio vređan na rasnoj osnovi.
– Svake godine čujemo nešto o rasizmu. Mislim da je vreme da UEFA preduzme nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << po tom pitanju. Neki ljudi su toliko arogantni da i dalje govore o crnim i ostalim fudbalerima. Ja sam ljudsko biće, boja kože je nebitna. Zaista je tužno da danas razgovaramo o tome. Voleo bih da se to više nikada ne ponovi, ali iskren da budem, mislim da je to nemoguća misija – rekao je Evra za engleske medije.
Evra je bio žrtva rasističkog vređanja u oktobru 2011. godine zbog čega je napadač Liverpula Urugvajac Luis Suarez bio kažnjen sa osam utakmica neigranja i 40.000 funti.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Manchester United,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Evra: Fudbal nikada neće pobediti rasizam

Izvor: Dzungla.org, 26.Okt.2013

Defanzivac Mančester Junajteda Patris Evra izjavio je danas da fudbal nikada neće dobiti bitku protiv rasizma.Evra je podržao kolegu iz Sitija Jaju Turea, koji se požalio da je u sredu, tokom meča Lige šampiona protiv CSKA u Moskvi, bio vređan na rasnoj osnovi.“Svake godine čujemo nešto o...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.