Knjaževac: „LETA PRE NETA“

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Maj.2024, 05:33

Knjaževac: „LETA PRE NETA“

Knjaževac, 16. maj – U Zavičajnom muzeju u Knjaževcu sinoć je otvorena izložba „Leta pre neta“ Muzeja nauke i tehnike iz Beograda. Autorke postavke su kustoskinje beogradskog muzeja: Milena Vrzić Bešić, Mirjana Babić, Tamara Tešević i Milena Vidosavljević. Izložba je proglašena za projekat godine 2022. od NK Ikom – a.
Kako je rečeno na sinoćnjem otvaranju, ideja je da se najmlađoj publici približi duh vremena pre interneta i značaj nekadašnjih tehničkih uređaja koji su bili u svakodnevnoj upotrebi, a deca ih danas najčešće koriste putem aplikacija na mobilnom telefonu.
Zanimljivo je da se najmlađa publika prvi put susrela sa pojedinim tehničkim uređajima.
Izložba ima praktični, edukativni...

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.