EVROPA-Novo popuštanje mera stupilo na snagu u Austriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2022, 09:31

EVROPA-Novo popuštanje mera stupilo na snagu u Austriji

U Austriji je od ponoći stupilo na snagu novo popuštanje epidemioloških mera koje, na primer, omogućava nevakcinisanima, da posle više meseci, ponovo mogu da koriste usluge frizera.Prema ranijoj odluci austrijske vlade ukinuto je 2G pravilo za uslužne delatnosti, kao što su frizeri, saloni lepote ...

Od sada u tim objektima važi 3G pravilo, a to znači da pored vakcinisanih i onih koji su preležali koronu, usluge mogu koristiti i lica koja imaju negativan test.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Takođe ukinut je maksimalni broj osoba na manifestacijama, ali je zadržano 2G pravilo.

Tako na stadione ponovo može veći broj navijača, naravno samo ako su vakcinisani ili preležali kovid19.

Isto tako u prodavnicama ukida se 2G pravilo, pa će nevakcinisani moći ponovo da posećuju, ne kao do sada samo supermarkete i prehrambene prodavnice, već i prodavnice tekstila, igračaka.

U svim prodavnicama važi pravilo nošenja FFP2 maski.

I u muzejima, galerijama, bibliotekama ukinuto je 2G pravilo, i od sada važi samo još obaveza nošenja FFP2 maski.

Austrijska vlada najavila je da će u sredu održati sledeći sastanak na kojem će biti procenjena epidemiološka situacija.

Mediji očekuju da će nakon tog sastanka uslediti dalje popuštanje mera.

Zbog sve većeg broja guvernera austrijskih pokrajina koji insistiraju na popuštanjima, spekuliše se da je nadomak potpuno ukidanje mera, koje bi moglo da se dogodi još pre kraja meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.