Lekari bez granica pozvali Izrael da prestane s napadima na Rafu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2024, 07:55

Lekari bez granica pozvali Izrael da prestane s napadima na Rafu

Izvršna direktorka međunarodne humanitarne organizacije Lekari bez granica (MSF) Avril Benoa izjavila je danas da izraelski vojni napad na grad Rafu u južnom delu Pojasa Gaze, gde je više od 1.5 miliona civila, stanovnika i raseljenih, zarobljeno na malom delu zemlje, predstavlja rizik da se to mesto pretvori u groblje.
''Tokom sedam meseci bili smo svedoci neselektivnog ubijanja civila, napada na humanitarne radnike uključujući naše osoblje uništavanja medicinskih objekata i opstrukcije pomoći za spasavanje života. Ne možemo zamisliti šta bi dalja eskalacija ovog sukoba značila za ljude koji su već toliko propatili u ovom ratu bez pravila'', napisala je Benoa na svom nalogu na mreži Iks.
Ona je pozvala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BLISKOISTOČNI SUKOB Nova masovna grobnica u dvorištu Šife; Katar poziva na međunarodnu intervenciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 06:44

Sukob Izraela i Hamasa – 216. dan. I dalje se vode pregovori u Kairu o prekidu vatre, ali zasad nema konkretnih pomaka. Izraelski tenkovi i trupe nakon ulaska u grad Rafa na jugu Gaze napadaju ciljeve Hamasa u istočnom delu grada. Lekari bez granica poručuju da postoji rizik da se taj grad, u kojem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.