EP - Košarkašicama srebro u Šopronu

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2018, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP - Košarkašicama srebro u Šopronu

Mlada selekcija ženske košarkaške reprezentacije Srbije okitila se srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u mađarskom Šopronu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je večeras srebrnu medalju na Evropskom prvenstu u Šopronu za igračice do 20 godina, pošto je u finalu izgubila od Španije sa 50:69 (6:15, 5:19, 12:15, 27:18).

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Ivana Raca sa 14 poena i osam skokova, dok je Ivana Katanić postigla 13 poena, uz četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << skoka i pet asistencija. Teodora Turudić dodala je sedam poena uz 10 skokova, a Vladana Vujisić šest poena.

U ekipi evropskog prvaka najbolja je bila Iris Mbulito sa 21 poenom, 12 skokova i tri ukradene lopte. Marija Dolores Pendande postigla je 16 poena, a Paula Hiso 14 poena i šest skokova.

Mbulito je izabrana za MVP šampionata.

U najbolju petorku šampionata izabrane su Iris Mbulito (Španija), Ivana Raca (Srbija), Ivana Katanić (Srbija), Lora Vesterik (Holandija) i Satu Sabali (Nemačka).

U utakmici za treće mesto Holandija je pobedila Italiju sa 65:50.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.