EP: Mlade košarkašice poražene u finalu od Španije

Izvor: B92, 15.Jul.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Mlade košarkašice poražene u finalu od Španije

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Španije sa 69:50 u finalu Evropskog prvenstva održanog u Šopronu.

Treće mesto pripalo je Holandiji, koja je u meču za broznu pobedila Italiju sa 65:60.

Košarkašice do 20 godina loše su otvorile meč i posle deset minuta igre na semaforu bilo je 17:6 za Španiju.

U drugoj deonici situacija je bila lošija, pošto su reprezentativke Srbije drugi period igre izgubile sa 19:5, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na poluvreme otišlo se s rezultatom 36:11.

Do kraja meč nisu uspele da se oporave i Španije je zasluženo došla do titule. I pored toga, mladi košarkašice odigrale su odličan turnir u Šopronu.

Najefikasniji u redovima Srbije bila je Rača sa 14 poena, dok Katanićeva ubacila 13. U pobedničkom sastavu Mbulito je imala 21 poen, dok je Pendande dodala 16.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.