Srebro za mlade košarkašice

Izvor: RTS, 15.Jul.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebro za mlade košarkašice

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Šopronu, pošto je u finalu poražena od selekcije Španije sa 69:50.
Srpske košarkašice nisu imale snage u finalu, posle pobede nakon produžetka u polufinalu sa Italijom.

Reprezentativke Španije su bile bolje u finalu i osvojile zlatnu medalju.
Naše mlade izabranice nisu dobro otvorile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meč i u prve dve četvrtine su postigle samo 11 poena, zbog čega je Španija konstantno bila u velikoj prednosti.
Bolja igra naše selekcije viđena je delimično u trećoj, ali svakako u poslednjoj četvrtini, koja je završena rezultatom 27:18 u korist Srbije.
Najzapaženije u redovima srebrnih mladih reprezentativki Srbije bile su Rača sa 14 i Katanićeva sa 13 poena.
Najefikasnije u pobedničkoj selekciji Španije bile su Mbulito sa 21 i Pendande sa 16 poena. 
Treće mesto na turniru u Mađarskoj pripalo je Holandiji, koja je savladala Italiju sa 65:60.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpkinjama srebro na EP, Španija "večiti" šampion

Izvor: N1 televizija, 15.Jul.2018

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina nije uspela da osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu koje je u nedelju završeno u Šopronu...Selekcija Španije je u odlučujućem meču bila ubedljiva protiv srpskog tima sa 69:50 i četvrti put uzastopno osvojila kontinentalni trofej,...

Nastavak na N1 televizija...

Srpkinjama srebro!

Izvor: Mondo, 15.Jul.2018

Ženska košarkaška reprezentacija zauzela je drugo mesto na U-20 Evropskom prvenstvu u Šopronu...Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji titulu prvaka Evrope!..Kao i 2007. godine, u finalu U-20 kontinentalnog šampionata u Sofiji, bolja od naših devojaka bila je selekcija Španije, opet...

Nastavak na Mondo...

VELIKO PRIZNANJE: Dve srpske košarkašice u najboljem timu Evropskog prvenstva!

Izvor: Kurir, 15.Jul.2018

Pored ogromnog uspeha, osvajanja drugog mesta i srebrne medalje, na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, mlada ženska reprezentacija Srbije zaslužila je i dva individualna priznanja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.