Srpkinjama srebro na EP, Španija večiti šampion

Izvor: N1 televizija, 15.Jul.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinjama srebro na EP, Španija "večiti" šampion

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina nije uspela da osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu koje je u nedelju završeno u Šopronu.

Selekcija Španije je u odlučujućem meču bila ubedljiva protiv srpskog tima sa 69:50 i četvrti put uzastopno osvojila kontinentalni trofej, odnosno ukupno osmi put u istoriji.

Rezultatske neizvesnosti nije bilo nijednog trenutka. Srbija je mnogo kvalitetnijem protivniku parirala samo do 7. minuta kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na semaforu pisalo 9:6.

Ekipa trenera Miloša Pavlovića teško je pronalazila put do koša Španije i u prvom poluvremenu postigla je samo 11 poena, a primila 36.

.@laiasole13 or @paugasol ?#FIBAU20Europe@baloncestofeb

https://t.co/b6h1sRMWPe

https://t.co/yF606LHHukpic.twitter.com/OjiQb2ZzBD

Ista slika viđena je i u nastavku utakmice, a Španije je u pojedinim momentima imala i više od 30 poena prednosti.

Iris Mbulito je predvodila svoj tim sa 21 poenom i 12 skokova, Marija Dolores Pendande je postigao 16, a Paula Ginzo 14 poena.

U srpskom timu koji je u Šopronu ostvario najbolji rezultat u istoriji Ivana Raca je upisala 14 poena i 8 skokova, dok je Ivana Katanić postigla jedan manje.

Srebrnu medalju osvojile su još: Miloca Bojović, Marija Stojanović, Teodora Turudić, Vladana Vujisić, Mina Đorđević, Tamara Jovančević, Nevena Naumčev, Lara Radulović, Nevena Vučković i Marijana Zukanović.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.