EL: Crvena zvezda Telekom - Olimpijakos 57:62 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 07.Nov.2014, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Crvena zvezda Telekom - Olimpijakos 57:62 (KRAJ)

Košarkaši Crvene zvezde i Olimpijakosa igraju meč 4. kola Evrolige u beogradskoj "Kombank Areni". Meč koji će bez obzira na njegov ishod ostati upisan u istoriju oba kluba, jer je prvi za bodov u kojem će se sastati beogradski i atinski crveno-beli.

Još od trenutka kada je žreb spojio u grupi Zvezdu i Olimpijakos euforija koja je tada poečla, dostiže >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << zapaljivi vrhunac u petak uveče među navijačima našeg kluba. Dva sata pre početka meča navijači su u velikom broju okupirali Arenu, a mnogi od njih još uvek su potrazi za dragocenim kartama.

U Beograd su u danima pre meča doputovale i pristalice Olimpijakosa, koje će uveličati spektakl u režiji njihovih srpskih "kolega". Spremni su plavi, beli i crveni kartoni koji će obojiti tribine pre početka utakmice.

Po izlasku na teren veliki aplauz dobili su gostujući košarkaši predvođeni prvom zvezdom Vasilisom Spanulisom uz povike "Olimpijakos, Olimpijakos". Usledila je još veća grmljavina sa tribina pošto su iz tunela istrčale čirlidersice domačeg kluba i igrači Zvezde. Spektakl može da počne.

Sve najinteresantnije detalje iz Arene možete pratiti na našem portalu u nastavku.    

1/4

Marjanović nije iskoristio prvi napad zvezde, na drugoj strani izvadio je loptu iz koša, a Lazić polaže za vođstvo Beograđana - 2:0. Agrivanis je pogodio trojku. Agresivna odbrana gostiju, koji osvajaju loptu u povoju akcije Zvezde. Mandzaris je zaustavio faulom Marjanovića koji je za glavu viši od najvišeg igrača gostiju Danstona, čitavih 20 centimetara. Ali borben je Amerikanac.

Lafajet je pogodio novu trojku za Atinjane - 2:6. Zvezda ne koristi napad. Treća trojka za Olimpijakos! Spanulis je pogodio, a Lazić iznudio faul pri šutu. Pogodio je jedno bacanje - 3:9.

Kalinić nije iskoristio zicer, ali se iskupio krađom i zakucavanjem u kontri - 5:9.

kakva greška Mitrovića, koji je poklonio loptu gostima, posle skoka, uspeo je da odigra dobru odbranu na Agrivanisu, ali je pripomogao Mandzaris i ispravio promašaj saigrača. Radonjić je uzeo prvi tajm-aut - 5:11.

Odličnu odbranu igraju gosti, ali su Mitrović, u narednoj akciji i Vilijams, uspeli da pogode posle prodora - 9:11. Serija zvezde 6:0, Mitrović je zabeležio skok u napadu i potom se odlično sanšao i pogodio horogom - 11:11.

Trojku je pogodio Jaka Blažič, za vođstvo Zvezde i delirijum na tribinama, uzvratio je Lafajet, koji postavlja konačan rezultat prve, veoma "tvrde" deonice - 14:13.

2/4

Gosti nisu iskoristili prvi napad u nastavku, Kalinić radi dobar posao, iznudio je faul Dardena i pogodio jedno bacanje - 15:13. Cirbes je zakasnio da pokrije Hantera, koji je zakucao za izjednačenje. Na drugoj strani Mitrović ne pogađa floter. Slukas ubacuje njegove prve poene posle lakog polaganja - 15:17.

Diže Olimpijakos prednost na "plus 5" posle nove, četvrte trojke - 15:20. Zvezda nema pravo rešenja za odbranu gostiju. Ne valja... Sjajno šuterske veče Grka, koji novim preciznim hicem za tri poena, preko Dardena, stiču najveću prednost - 15:23. radonjić primoran da traži novi tajm-aut.

Dženkins je poentirao preko Slukasa, šutem uz čeonu liniju - 17:23. Cirbes je dobio dva penala pošto je fauliran prilikom pokušaja da zakuca, pogodio je oba penala - 19:23. Zvezda se ponovo odbranila, usledila je kontra koju je poenima završio Cirbes, nakon ofanzivnog skoka - 21:23. Sad trener gostiju traži tajm-aut da prekine nalet Beograđana.

Danston je bio jači u duelu sa Cirbesom, poentirao je Amerikanac, Dženkins je dobio rampu, a gosti prave mini-seriju 4:0, i održavaju prednost - 21:27. Dženkins je zasrljao, promašio šut, a Slukas je na drugoj strani ponovo bio neumoljiv - 21:29.

Marjanović je blokadom zaustavio Danstona, ali nepropisno, pa Amerikanac pogađa oba penala - 21:31. Zvezda potpuno bez ideje u napadu, a popušta i u odbrani. Danston je pogodio za dva, pa Slukas za tri poena. Naljutio se Marjanović, konačno i njegovi poeni, uz faul. Pogodio je i dodatno bacanje - 24:36.

Danston se dokopao lopte pored Marjanovića i Mitrovića, fauliran je, pogodio je jedno bacanje. Na drugoj strani novi promašaj igrača Zvezde. Pogrešio je Spanulis, a Dangubić s dobro snašao pod košem gostiju posle promašaja lazića za tri - 26:37.

3/4

Agrivanis je promašio za tri. Vilijams je u poslednjoj sekundi napada šutnuo za tri iz očaja, posle još jednog lošeg napda Zvezde. Greše ponovo igrači domaćeg tima, Dangubićev pas ka Marjanoviću otišao je u prazno. Greše i gosti.

Lazić postiže lake poene, posle "krađe" Vilijamsa - 28:37.

Brent Petvej je pohodio novu trojku za Atinjane, koji ponovo imaju dvocifrenu prednnost - 28:40. Marjanović je fauliran. Potom su mu Petvej i Danston uzeli "živu" loptu iz ruku. Lazić je promašio za tri, Kalinić pokupio loptu, u nastavku akcije Marjanović poentirao na pas Vilijamsa - 30:40.

Gosti sjajno šutiraju za tri, Agrivanis je pogodio - 30:43.

Marjanović je bio polovično precizan sa penala, Grci gube loptu, ali Lazić i Vilijams ni u kontri "2 na 1" ne uspevaju da postignu lake poene. Amerikanac je iznudio prekršaj. Oba bacanja promašio je Zvezdin plej! neprecizan je i Mitrović u narednom napadu. Katastrofalno napadačko izdanje Beograđana.

Spanulis ne prašta, i on je pogodio za tri poena, Grci imaju najveću prednost, 31:46, i potpunu kontrolu utakmice. Konačno, pogađaju i domaći igrači nešto, i to trojku, vilijams - 34:46.

Nove nevolje za Zvezdu: Moćno je Danston zakucao preko Marjanovića, Lazić  koračao, Blažič napravio faul u napadu, a onda Agrivanis dobio duel sa Kalinićem i povisio vođstvo odličnog grčkog tima - 34:50. Marjanović je odlično asistirao Kaliniću, ovaj postigao poene pod košem posle dobre kretnje - 36:50.

Srećom Spanulis je promašio šut za tri, u poslednjem napadu Zvezde Marjanović je kombinovao sa Jovićem, a ovaj flouterom promašio.

4/4

Čini se da je Kalinić jedini spreman da probija odbranu Olimpijakosa, pogodio je za dva uz faul i iskorišćeno bacanje, ali poništio je njegov trud Spanulis novom trojkom. marjanović je zabeležio tek prvo zakucavanje - 41:53.

Jović ne koristi otvoreni put ka košu, asistira u noge marjanoviću i naravno da je to bilo najlošije moguće rešenje u tom trneutku. Gosti osvajaju loptu, a Mandzaris pogađa za dva poena - 41:55.

Vilijams je pogodio za dva, pod faulom Mandzarisa, imaće i dodatno bacanje Amerikanac. Promašuje! Ne pogađa ni Kalinić sa penala, oba puta, ali se ispravlja ofanzivnim skokom i poenima - 45:55.

U maloj napadačkoj krizi su gosti, ali ne koriste to dovoljno dobro beograšani. marjanović je osvojio loptu, pod faulom, imaće priliku da spusti prednost olimpijakosa na jednocifrnu razliku. Ali bio je samo polovično precizan - 46:55.

Kad je teško Olimpijakosu, tu je Spanulis, koji pogađa za dva poena. Na drugoj strani preterao je Vilijams, dobio je blokadu. Marjanović zaustavlja Danstona, ali je lopta i dalje u posedu gostiju.

Blažič je mnogo procezniji sa penala od saigrača, pogodio je oba - 48:57. Može li Zvezda do preokreta? Marjanović je zakucao i loptu i Danstona u koš, gosti greše u napadu, ali i Vilijams se spetljao u napadu na koš Olimpijakosa.

Trojkaaaaa... Blažič, 53:57!

Marjanović dominira. Fauliran je, pogađa oba penala - 55:57. fauliran je petvej pri šutu za tri poena, promašuje jedno bacanje  - 55.59. Ne koriste Beograđani napad, pogrešio je Vilijams, promašuju i gosti, a Blažič poentira. Faul je nad Spanulisom 20 sekundi pre kraja. "Kil Bil" će na liniji penala.

Precizan je najbolji igrač Olimpijakosa. Zvezda pred porazom - 57:61. Blažič je, čini se pod faulom, uputio šut za tri poena, i promašio, ništa sudije nisu svirale. Spanulis ponovo na liniji penala. Stavlja tačku na trijumf Atinjana - 57:62.

KRAJ
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.