Džerard otkrio pravi razlog zašto napušta Liverpul i to ima veze sa Rodžersom: Da smo se sreli ranije malo... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerard otkrio pravi razlog zašto napušta Liverpul i to ima veze sa Rodžersom: Da smo se sreli ranije malo... (VIDEO)

"Obećavam i navijačima da ću svu pažnju usmeriti ka tome da osvojimo neki trofej i završimo među četiri prvoplasirane ekipe u Premijer ligi“, kaže legendarni vezista Crvenih

Sve deluje lepo „zavijeno u oblande“, međutim, svako ko pomnije prati dešavanja u Liverpulu mogao je da pretpostavi da iza odluke Stivena Džerarda da napusti Enfild roud stoji – Brendan Rodžers! Naravno, legendarni kapiten Crvenih je suviše inteligentan čovek da bi se javno okomio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na trenera, ali je posle intervjua klupskoj televiziji jasno da je upravo Severni Irac čovek zbog koga je rešio da klubu iz rodnog grada kaže „zbogom“.

Penzionisani engleski reprezentativac u junu napušta Premijer ligu i seli se, sva je prilika, u Sjedinjene Američke Države, pošto mu ističe ugovor sa Liverpulom čiji je dres nosio 17 godina.

Više detalja je uticalo na ovu odluku, ključni je bio razgovor sa trenerom (Brendanom Rodžersom), kad mije saopštio da je za mene i za ekipu najbolje da igram ređe nego do sad. Dovoljno sam pametan da shvatim da je to ispravno rešenje za sve, međutim, taj razgovor sa šefom struke je bio težak, ako se ima u vidu da sam dugo bio starter, da sam imao glavnu ulogu u timu. Odluku prihvatam odluku i nastaviću da dajem sve od sebe, nezavisno da li sam u početnih 11 ili ulazim sa klupe“, rekao je vidno utučeni Džerard pred kamerom Liverpulove televizije.

Iako je javnost na Ostrvu spekulisala mesecima da su odnosi među njima zahlednili i da je Rodžers, zapravo, apsolutista koji je i uticao da se Džerardu ne ponudi novi ugovor, Stiven ga ceni kao trenera i kaže da želi što ranije nije stigao na Enfild, dok je bio u punoj snazi.

Voleo bih da sam upoznao Brendana kad sam imao 24 godine, jer bih sad sa ovog mesta pričao kako smo osvojili veliki broj trofeja. Ovako, Rodžers stigao u klub kad sam imao 32 i stvarno je šteta što nismo počeli da sarađujemo pre deset godina. A ja sam čovek, ne robot, svestan da na leto punim 35 godina. Znao sam da će razgovor takve vrste kad-tad da se desi, a kad se ima u vidu šta se sve dešavalo tokom prethodnih 12 meseci, onda sam morao da donesem ovako tešku odluku. Najtežu u karijeri“.

Koliko je bilo teško možete primetiti po reakciji na snimku kad mu reporter saopštava da je Margaret Aspinal , predsednik Grupe žrtava nastradalih na Hilsborou, rekla da je Džerard „više od fudbalera“ i da spada u red legendi kakva je, na primer, Keni Dalgliš.

On je dodao da odluka d ana leto napusti Liveprul neće uticati na njega u nastavku sezone.

Da se ne lažemo, prethodna 24 sata bila su vrlo emotivna za mene i moju poriodicu. Međutim, preda mnom je još šest meseci, rekao sam treneru da ne mora da brine za moju posvećenost, obećavam i navijačima da ću svu pažnju i energiju usmeriti ka tome da osvojimo neki trofej i završimo među četiri prvoplasirane ekipe u Premijer ligi. Boriću se za to do poslednjeg udarca. Posle toga biće dovoljno vremena za suze“.

Džerard će u narednoj sezoni igrati u MLS ligi, a kao najverovatnija destinacija pominje se Los Anđeles Galaski.

„Da, idem u SAD, ali još ne znam u koji klub. Čim budem znao, obavestiću navijače“, zaključio je čuveni vezista, koji je za Crvene odigrao 695 utakmica i postigao 180 golova.

Pogledajte kompletan intervju Stivena Džerarda na Liverpul TV.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.