Džejms “zatvorio“ Boston Garden! A sad po titulu protiv Spleš bradersa i Durantule (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2017, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejms “zatvorio“ Boston Garden! A sad po titulu protiv Spleš bradersa i Durantule (VIDEO)

Najbolji igrač Kavalirsa pretekao Majkla Džordana na prvom mestu večne liste strelaca u plej-ofu

Kralj je ipak Lebron Džejms! Klivlend Kavalirsi plasirali su se treću sezonu zaredom u NBA finale, pošto su kao gosti pregazili Boston Seltikse sa 135:102 i rešili finalnu seriju Istoka u svoju korist sa 4:1.

Kavalirsi će u borbi za šampionsko prstenje, kao i u prethodne dve sezone, igrati sa najboljim timom Zapada, Golden Stejt Voriorsima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
I ne samo to. Bilo je ovo posebno veče baš za Džejmsa jer je po ukupnom broju poena u NBA plej-ofu u karijeri prestigao do sada vodećeg Majkla Džordana! Džejms je utakmicu završio sa 35 poena, a trebalo mu je 28 da pretekne Džordana koji je ubacio 5.987 poena.

Kako bilo, Džejms sada sa još jednim rekordom u džepu može da se sprema za novo finale, sedmo uzastopno.

Pored Džejmsa, koji je uz 35 poena i po osam asistencija i skokova, odličnu partiju pružio je Kajri Irving sa 24 poena i sedam podeljenih lopti, a Kevin Lav je na to još dodao dabl-dabl od 15 poena i 11 skokova.

Već posle četiri minuta noćašnjeg okršaja Klivlend je imao dvocifrenu prednost (15:4) i moglo je da se nasluti da se Seltiksi uopšte neće dobro provesti. Koliko je Klivlend bio spreman da “rešeta“ protivničku mrežu svedoči i podatak da su gosti već u prvoj četvrtini spakovali nemoćnom Bostonu čak 43 poena! Do kraja prvog poluvremena Klivlend je dogurao do 75 što je rekord Kavalirsa kada je u pitanju plej-of.

Nezadovoljni navijači Seltiksa počeli su da napuštaju tribine legendarnog Boston Gardena već sredinom treće deonice kada je bilo i najzagriženijima među njima jasno da od iznenađenja nema ništa i da će biti pravo čudo ako izbegnu katastrofu. A tada je na semaforu stajalo plus 30 za Klivlend.

U poslednjoj deonici trener Kavalirsa Tajron Lu mogao je malo da se opusti pa je priliku dao igračima koji su imali nešto manju minutažu u prethodnom periodu. Kod ekipe Bostona najzapaženiji bio je Ejveri Bredli sa 23 poena, Džerald Grin dodao je 14, a Teri Rozijer ubacio je 10 poena.

Finalna serija NBA lige počinje 1. juna, a u prve dve utakmice domaćin će biti ekipa Klivlenda.



(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kraj na Istoku, Lebron "preleteo" Džordana: Klivlend ubedljiv protiv Bostona za novo finale protiv Golden Stejta (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 26.Maj.2017

Klivlend Kavalirsi savladali su Boston Seltikse u petom meču finala Istočne konferencije i plasirali se u veliko finale NBA lige gde ih već čekaju Golden Stejt Voriorsi...Klivlend je do pobede od 135:102 predvoido Lebron Džejms sa 35 poena, uz po osam skokova i asistencija. Pratio ga je Kajri Irving...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.