Kraj na Istoku, Lebron preleteo Džordana: Klivlend ubedljiv protiv Bostona za novo finale protiv Golden Stejta (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 26.Maj.2017, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj na Istoku, Lebron "preleteo" Džordana: Klivlend ubedljiv protiv Bostona za novo finale protiv Golden Stejta (FOTO, VIDEO)

Klivlend Kavalirsi savladali su Boston Seltikse u petom meču finala Istočne konferencije i plasirali se u veliko finale NBA lige gde ih već čekaju Golden Stejt Voriorsi.

Klivlend je do pobede od 135:102 predvoido Lebron Džejms sa 35 poena, uz po osam skokova i asistencija. Pratio ga je Kajri Irving sa 24 poena i sedam asistencija, dok je Kevin Lav ubacio 15, uz 11 skokova.

Dvocifren učinak imao je i rezervista >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Deron Vilijams sa 14, dok je svih 13 igrača koje je trener Kavsa Tajron Lu koristio na ovoj utakmici, postiglo poene.

The @cavs are the Eastern Conf. champs!

CLE defeats BOS 135-102 & advances to their 3rd straight #NBAFinals! pic.twitter.com/vDHTLucEMB

NBA (@NBA) May 26, 2017

S druge strane, najefikasniji u timu Bostona bio je Ejveri Bredli sa 23 poena, 14 je dodao Džerald Grin, 11 je ubacio Dže Krauder (šest skokova), dok je Teri Rozijer dao deset, uz sedam uspešnih dodavanja.

Džejms je tako postao najbolji strelac u istoriji plej-ofa NBA lige, pošto mu je protiv Bostona nedostajalo 28 poena do tog učinka, a on je ubacio sedam više.

LeBron passes Michael Jordan for most PTS scored in #NBAPlayoffs history, en route to his 7th consecutive #NBAFinals! #SAPStatLineOfTheNight pic.twitter.com/l7nzGavgiy

"Nosio sam broj na dresu zbog Majkla, mislim da sam se zaljubio u košarku zbog Majkla, samo zbog onoga što je on radio. Kad gledaš Majkla Džordana to je skoro kao da gledaš Boga. Zbog toga nikad nisam ni pomislio da bih mogao da budem kao Majkl", rekao je Džejms posle utakmice u 'TD gardenu'.



Tako je Klivlend do finala NBA stigao sa skorom 12-1 u plej-ofu, dok je njegov rival u finalu Golden Stejt bio neporažen na Zapadu, a u seriju za pehar plasirao se sa ubedljivih 4-0 protiv San Antonija.

Finale NBA lige počinje u noći između 1. i 2. juna u tri časa ujutru.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.