Dubai iz Čajetine: Srbin u timu za U19 ABA – 12 igrača iz 10 zemalja

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 14:31

Dubai "iz Čajetine": Srbin u timu za U19 ABA – 12 igrača iz 10 zemalja

Otkriven je identitet tima koji će predstavljati Dubai u juniorskoj ABA ligi.

U pitanju je Falkons Akademija Dubai u čijem sastavu od 12 igrača su košarkaši iz čak deset različitih zemalja.

Među njima je i jedan Srbin – bek Kosta Zaklanović, a tu su još dvojica Grka, po jedan Rus, Šveđanin, Britanac, Kanađanin, Holanđanin, Belgijanac i Indijac, te samo dvojica "domaćih" iz UAE.

Iako je u pitanju U19 selekcija, u njoj je samo jedan 18-godišnjak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko 17-godišnjaka i 16-godišnjaka, te čak i dvojica 15-godišnjaka.

Ime trenera ekipe nije objavljeno, a nije nemoguće da to bude i jedan Srbin, s obzirom da u Falkons Akadamiji radi nekoliko naših mladih stručnjaka – Miloš Međedović, Marko Lepović, Milan Vejinović.

Najbliži toj poziciji je možda Međedović, koji ima 16 godina trenerskog iskustva, a u akademiji vodi U18 selekciju.

Tim iz Dubaija će u ABA ligi debitovati 21. novembra protiv Crvene zvezde, dan kasnije igraju protiv Borca iz Čačka, a 23. sa Studentscim centrom.

Dubai će biti domaćin u Čajetini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.