Đurić sa Hilom: Jačanje saradnje sa SAD među prioritetima naše spoljne politike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 17:41

Đurić sa Hilom: Jačanje saradnje sa SAD među prioritetima naše spoljne politike

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom kojem je predstavio prioritete spoljnopolitičke orijentacije nove Vlade Srbije, među kojima je i jačanje saradnje sa SAD, uz ocenu da su politički, ekonomski i kulturni odnosi naših dveju zemalja poslednjih godina doživeli pozitivni preobražaj.
"Značajno unapređenje srpsko-američkih odnosa direktan je odraz osnažene globalne pozicije Srbije najpre kao lidera u regionu, a zatim i kao partnera od poverenja u međunarodnoj sferi. Tu politiku stvaranja prijateljstava i partnerstava nameravamo posebno da intenziviramo u narednom periodu, ukazao je Đurić.
Šef srpske diplomatije dodao je i da partnerstvo sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Jačanje saradnje sa SAD među prioritetima naše spoljne politike

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 09.Maj.2024

BEOGRAD- Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom kojem je predstavio prioritete spoljnopolitičke orijentacije nove Vlade Srbije, među kojima je i jačanje saradnje sa SAD, uz ocenu da su politički, ekonomski i kulturni odnosi naših dveju...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Đurić: Dobri odnosi otvaraju prostor za proširenje saradnje Srbije i Meksika

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2024, 11:13

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Meksika u Beogradu Karlosom Isaurom Feliksom Koronom i ocenio da veoma dobri politički odnosi, duga tradicija bilateralnih odnosa i uzajamno razumevanje dveju država u međunarodnoj areni, stvaraju prostor za otvaranje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.