Vesti

0

Đurić: Dobri odnosi otvaraju prostor za proširenje saradnje Srbije i Meksika

Izvor: Beta

Đurić: Dobri odnosi otvaraju prostor za proširenje saradnje Srbije i Meksika

Izvor: N1

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Meksika u Beogradu Karlosom Isaurom Feliksom Koronom i ocenio da veoma dobri politički odnosi, duga tradicija bilateralnih odnosa i uzajamno razumevanje dveju država u međunarodnoj areni, stvaraju prostor za otvaranje novih oblasti saradnje.

Srbija i Meksiko, prema njegovim rečima, dele snažno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava i opredeljenost za multilateralizam.

U skladu s tim, Srbija je, kako je naglasio Đurić, veoma zahvalna Meksiku na doslednoj podršci po pitanju Kosova i razumevanju za stavove sa kojima Srbija tim povodom istupa u međunarodnim organizacijama, prenelo je Ministarstvo spooljnih poslova.

Šef srpske diplomatije konstatovao je da postoje brojni neiskorišćeni potencijali za unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Meksika, posebno u domenu poljoprivrede, jer, iako robna razmena u proteklih pet godina beleži konstantan rast, ekonomska saradnja je i dalje znatno ispod realnih mogućnosti dve zemlje.

Đurić je istakao da je za Srbiju takođe veoma važno da kroz multilateralne kanale, odnosno kroz regionalne organizacije u kojima ima status posmatrača, poput Organizacije američkih država i Asocijacije karipskih država, nastavi da gradi što bolje odnose sa zemljama tog dela sveta i da se i tu nada podršci Meksika, dodaje se u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR