Izvor: RTS, 22.Jun.2022, 18:35

Đoković pokazao da je spreman za Vimbldon, ubedljiva pobeda nad Alijasimom

Novak Đoković savladao Kanađanina Ože Alijasima sa 2:0 po setovima 6:2, 6:1 na egzibicionom turniru "Đorđo Armani Tenis Klasik" na terenima Harlingem kluba u Londonu. Još nije poznat naredni protivnik Đokovića na ovom turniru.
Novak je opravdao ulogu favorita u meču koji nije imao rezultatski značaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali je poslužio rivalima kako priprema za Vimbldon koji počinje u ponedeljak. Na momente prava takmičarska borba, što je teniserima poslužilo kao sjajna adaptacija na travnati teren.

Žestoko od samog starta već u prvom gemu velika borba u kojoj je nakon sedam izjednačenja naš teniser iskoristio četvrtu brek loptu i stigao do prednosti. Alijasime je pokušao da uzvrati u narednom gemu, stvorio je tri brejk prilike, ali je naš teniser uspeo da se odbrani i potvrdi brejk.
U četvrtom gemu protivnik ponovo propušta dve brejk prilike, da bi u sedmom Novak još jednom oduzeo servis rivalu, a potom na svoj servis stavio tačku na prvi set - 6:2.
Slična slika i u drugom setu, ovog puta Novak u trećem gemu dolazi do brejka prednosti. Potom je naš teniser gemom bez izgubljenog poena potvrdio brejk.
Peti gem doneo je novi brejk i tada je Đoković imao dva brejka prednosti i vođstvo od 4:1. Zatim je rutinski priveo set i meč kraju, a novim brejkom je završio meč - 6:1 u drugom setu.
U prvom meču na turniru Rafael Nadal savladao je Švajcarca Stana Vavrinku sa 6:2, 6:3. 
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đoković pokazao da je spreman za Vimbldon, ubedljivo pobedio devetog na svetu

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2022

Novak Đoković savladao je Kanađanina Ože Alijasima sa 2:0 po setovima 6:2, 6:1 na egzibicionom turniru "Đorđo Armani Tenis Klasik" na terenima Harlingem kluba u Londonu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.