Đoković - Raonić 3:0 (6:2, 6:4, 7:6)

Izvor: RTS, 28.Jan.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Raonić 3:0 (6:2, 6:4, 7:6)

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je veoma ubedljivom igrom savladao Kanađanina Miloša Raonića sa 3:0 u setovima (7:6, 6:4, 6:2). Sledeći Novakov protivnik je branilac trofeja Stanislas Vavrinka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 11.40 - Nakon što je Raonić konačno odservirao dobar servis gem (dobio ga je bez izgubljenog poena), Novak je uspešno servirao za pobedu u meču za 6:2 u trećem setu i ukupnih, veoma ubedljivih 3:0.
11.32 - Novi brejk za Novaka Đokovića, koji sada vodi sa 4:1 u trećem setu i nalazi se vrlo blizu plasmana u polufinale prvog grend-slema u sezoni... 
11.22 - U trećem gemu trećeg seta Novak oduzima servis Milošu - vodi sa 2:1 i ima servis... 
11.19 - Iako je imao brejk šansu već na startu trećeg seta, Novak je nije iskoristio pa je Raonić poveo sa 1:0. Nakon toga je usledio još jedan siguran servis gem srpskog tenisera za ekspresno izjednačenje - 1:1.
11.10 - Ljubomorno je Novak čuvao rano stečenu prednost u drugom setu, koji je na kraju osvoji sa 6:4 i poveo sa 2:0. 
11.00 - Stabilizovao se Raonić ali Đoković i dalje čuva rano osvojeni brejk - 4:3 u drugom setu i servis za srpskog tenisera. 
10.43 - U istom ritmu Novak nastavlja i u drugom setu - prvo oduzima servis Raoniću a potom sigurno osvaja gem na svoj servis za 2:0 u drugom setu. 
10.40 -  Đoković dobija taj-brejk sa 7:5 /7:6/ i vodi sa 1:0 u setovima. 

10.32 - Đoković i Raonić ulaze ravnopravno u finiš prvog seta i posle 6:6 počinju taj-brejk koji će odlučiti o prvom setu. Već na prvom raonićevom servisu Điković realizuje mini brejk. 
10.18 - Nove dve brejk šanse za Đokovića, ali Raonić opet uspeva sjajnim servisima da spase svoj servis za 4:4. 
10.10 - Problemi za Novaka. Raonić uzvraća ravnopravnom igrom, ali Đoković ipak uspeva da dobije svoj četvrti servis.  
09.58 - Novak rutinski brzo i lako osvaja svoj drugi servis gejm. 
09.54 - Problemi za Raonića već na startu meča na prvom servisu. Đoković uspeva da dođe do dve brejk lopre, ali Raonić ih spasava sjajnim servisima, ostvarivši čak tri asa. U finišu Raonić ipak osvaja svoj prvi servis gem.
09.45 - Meč je počeo sa malim zakašnjenjem u odnosu na predviđeno vreme. Đoković servira prvi i rutinski dobija servis za 1:0. 
Četvrtfinalni meč između Novaka Đokovića i Miloša Raonića na Otvorenom prvenstvu Australije zvanično je na programu od 9.30 po srednjoevropskom vremenu, igra se na Rod Lejver areni, ali će njegov početak zavisiti od toga koliko će se brzo završiti ostali četvrtfinalni dueli, pošto se i u ženskoj i u muškoj konkurenciji igraju na istom terenu.

Na istom terenu će prethodno su svoj četvrtfinalni meč odigrali Švajcarac Sten Vavrinka i Kei Nišikori iz Japana, i uspešniji je bio popularni Sten, inače branilac trofeja.
Pobednici ta dva meča međusobno će se sastati u petak u polufinalu prvog grend slem turnira u sezoni.
Prvi polufinalista Otvorenog prvenstva Australije je češki teniser Tomaš Berdih, koji je će se za finale će se boriti sa Endijem Marijem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.