Đoković: Moja najveća snaga je samopouzdanje

Izvor: Blic, 10.Maj.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Moja najveća snaga je samopouzdanje

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je u razgovoru sa komentatorom Eurosporta Matsom Vilanderom da je samopouzdanje ključ njegovog naglog napretka u poslednjim mesecima.

"Na šljaci ne treba da nastupate agresivno, već je važno da imate varijacije u igri", ocenio je Đoković koga je nekadašnji prvi igrac sveta Vuilander nazvao "trenutno najboljim igračem današnjice".

Đoković je naglasio da je "mentalna zrelost, takođe, važan faktor" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegove nepobedivosti ove sezone.

"Kada verujete u sebe, ništa nije nemoguće", rekao je Đoković i dodao da tokom mečeva sada samo razmišlja o "narednom poenu".

"Moja najveća snaga je samopouzdanje. Zato se i odlučujem na dijagonale i udarce koji su u principu teški, jer zahtevaju više 'spina', rekao je Đoković.

Drugi reket sveta, koji je u nedelju zabeležio prvu pobedu na šljaci protiv "kralja" ove podloge, Španca Rafaela Nadala, i to na njegovom terenu u Madridu, istakao je da mu je u servis glavno oružje kojim je zabeležio 32 uzastone pobede ove sezone.

"Servis mi prošle godine nije funkcionisao i sada se 'vratio', što je velika prednost za mene", rekao je Đoković.

Osvajač šest titula ove sezone, ukupno 24 u karijeri, naglasio je da je kretanje na terenu takođe bitan faktor uspeha.

"Zajedno sa Rafaelom Nadalom spadam među tenisere koji se najbolje kreću, a brzina igra ključnu ulogu u svakom meču", rekao je Đoković koji će se u drugom kolu Masters turnira u Rimu u sredu uveče sastati sa Poljakom Lukašom Kubotom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Samopouzdanje ključ napretka

Izvor: SrbijaNet.rs, 10.Maj.2011

Najbolji srpski teniser Novak Djoković izjavio je danas u razgovoru sa komentatorom Eurosporta Matsom Vilanderom da je samopouzdanje ključ njegovog naglog napretka u poslednjim mesecima. "Na šljaci ne treba da nastupate agresivno, već je važno da imate varijacije u igri", ocenio je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Ključ u samopouzdanju

Izvor: RTS, 10.Maj.2011

Novak otkrio svoju tajnu, prsihička stabilnost i samopouzdanje. Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je u razgovoru sa komentatorom Eurosporta Matsom Vilanderom da je samopouzdanje ključ njegovog naglog napretka u poslednjim mesecima. ..Smiren i koncentrisan, kao nikada do sada Novak hara...

Nastavak na RTS...

Đoković:''Moja snaga je samopouzdanje''

Izvor: Sportske.net, 10.Maj.2011

Novak Đoković rekao gledaocima Eurosporta da su samopouzdanje i dobar servis dva razloga zbog kojih je nepobediv ove sezone. U sredu uveče u 2. kolu ATP-a u Rimu Nole igra sa Poljakom Kubotom. Prilika da se pobedonosni niz nastavi.

Nastavak na Sportske.net...

Đoković: Moja najveća snaga je samopouzdanje

Izvor: Svet, 10.Maj.2011

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je u razgovoru sa komentatorom Eurosporta Matsom Vilanderom da je samopouzdanje ključ njegovog naglog napretka u poslednjim mesecima. "Na šljaci ne treba da nastupate agresivno, već je važno da imate varijacije u igri", ocenio je Đoković koga je nekadašnji...

Nastavak na Svet...

Novak: Samopouzdanje je moja snaga

Izvor: Glas javnosti, 11.Maj.2011, 07:17

RIM - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je u razgovoru sa komentatorom Eurosporta Matsom Vilanderom da je samopouzdanje ključ njegovog naglog napretka u poslednjim mesecima...- Na šljaci ne treba da nastupate agresivno, već je važno da imate varijacije u igri- ocenio je Đoković koga...

Nastavak na Glas javnosti...

Đoković lako do nove pobede

Izvor: SrbijaNet.rs, 11.Maj.2011

Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u osminu finala Masters turnira u Rimu, pošto je danas u drugom kolu savladao Poljaka Lukaša Kubota sa 6:0, 6:3. Drugi reket sveta je 33. uzastopnom pobedom ove sezone najavio pohod na titulu, kojom prvi

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.