Đere šokirao Viktora, sledi skok na ATP listi

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đere šokirao Viktora, sledi skok na ATP listi

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u drugom kolu turnira u Budimpešti, pošto ga je zemljak Laslo Đere savladao u dva seta posle velikog preokreta.

Duel dvojice tenisera koji se takmiče pod srpskom zastavom na turniru u Budimpešti završen je porazom favorita.

Laslo Đere je sa 2:0 (7:5, 6:2) savladao Viktora Troickog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iako je u prvom setu imao pet gemova zaostatka i bio primoran da brani set lopte.

Troicki je propustio dve set lopte u dva različita gema, a Laslo Đere se polako vraćao u meč i na kraju uspeo da veže sedam dobijenih gemova što mu je donelo vođstvo u setovima.

Takav razvoj situacije u prvom setu nedvosmisleno je uticao na dalji tok meča, pa je Laslo Đere na kraju uspeo da savlada favorizovanog zemljaka i izbori se za plasman u treće kolo.

Današnjim trijumfom Laslo Đere je obezbedio dodatnih 45 poena na svom saldu, što znači da će narednog ponedeljka imati najbolji renking na ATP listi u dosadašnjem toku karijere, a to je mesto među prvih 170 najboljih na svetu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laslo Đere dobio srpski derbi u Budimpešti!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Apr.2017

Mladi srpski teniser Laslo Ðere nastavio je sa podvizima u Budimpešti, nakon što je pobedio sunarodnika Viktora Troickog 7:5, 6:2 i plasirao u četvrtfinale turnira...Ðere, 184. na svetu, napravio je veliki preokret jer je gubio 5:0 u prvom setu, a potom je prepustio samo dva od narednih 15 gemova...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.