Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 03:48

Deda mu je Johan Krojf, tata mu je Rufd Gulit, sinoć je debitovao u Ligi Evrope!

Ako je suditi po fudbalskom pedigreu…

AZ Alkmar je jedna od najčudnijih ekipa evropskog fudbala ove sezone.

Sezonu u Holandiji su počeli sa pet vezanih remija. I to tako što su protiv Fortune vodili 3:1 i završili 3:3, protiv Sparte vodili 4:0 i završili 4:4, protiv Venloa vodili 2:0 i završili 2:2, a protiv Den Haga vodili 1:0 pa 2:1 i završili 2:2.

Ali su zato u Ligi Evrope pobedili Napoli u gostima i sinoć su demolirali Rijeku 4:0. U meču >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv Riječana je evropski debi upisao i momak čuvenog prezimena i još čuvenijeg fudbalskog pedigrea – Maksim Gulit (19).

Po prezimenu je lako zaključiti kojoj fudbalskoj lozi pripada. Otac mu je Rud Gulit, legenda holandskog, evropskog i svetskog fudbala. A majka mu je Estel Krojf, holandska glumica i bratanica najčuvenijeg holandskog fudbalera svih vremena, Johana Krojfa. Sa takvim dedom i ocem, Maksim Gulit nije imao mnogo dilema čime da se bavi u životu.

Fudbal je počeo da trenira i nižerazrednom Amsterdam FK. Odatle je kao talentovani 16-godišnjak prešao u mladi tim AZ Alkmara u kojem je proveo dve godine, da bi prošlog proleća debitovao u prvenstvu i za prvi tim. Sinoć je protiv Rijeke dočekao i evropski debi. Evropa je čula za novog Gulita.

Maksim Gulit igra na poziciji štopera, bolje se služi levom nogom i kažu da je talentovan. AZ Alkmar je mnogim mladim igračima bio sjajna odskočna daska pa se može reći da je Maks na pravom mestu.

“Naravno da sam presrećan zbog debija. Nisam još pogledao u telefon posle meča, ali sam siguran da me čeka mnogo poruka i da je jedna od prvih stigla od tate”, rekao je Gulit holandskim novinarima posle meča.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Deda mu je Johan Krojf, tata mu je Rud Gulit, sinoć je debitovao u Ligi Evrope

Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020

Ako je suditi po fudbalskom pedigreu…..AZ Alkmar je jedna od najčudnijih ekipa evropskog fudbala ove sezone...Sezonu u Holandiji su počeli sa pet vezanih remija. I to tako što su protiv Fortune vodili 3:1 i završili 3:3, protiv Sparte vodili 4:0 i završili 4:4, protiv Venloa vodili 2:0 i završili...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.