Cedevita kroji sezonske ambicije

Izvor: Danas, 11.Feb.2016, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita kroji sezonske ambicije

Ono što ABA ligi nije uspelo godinama unazad Evroliga bi mogla da stvori u samo dve poslednje sezone. Crvena zvezda i Cedevita sve više izrastaju u rivale za čije bi mečeve mogla da se traži "karta više". Lako bi moglo da se desi da ove sezone njihovi direktni dueli u polufinalu plej-ofa ABA lige budu od presudnog značaja kada je u pitanju predstavnik regionalnog takmičenja naredne sezone u Evroligi. Bertomeu, generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << direktor najelitnijeg takmičenja, već je najavio mogućnost direktnog pozivanja Zvezde ili Cedevite i vrlo verovatno će sačekati ishod pomenutih mečeva pri donošenju konačne odluke. Ovaj "detalj" sigurno će biti deo motivacione komponente igrača večerašnjeg duela između crveno-belih i pulena Veljka Mršića (20.00) u 7. kolu Top 16 faze Evrolige.

                 

- Verujem da će osetiti malo drugačiju atmosferu nego 4. januara. S obzirom na izvesno stanje na tabeli ABA lige, večerašnji meč je više od igre. Siguran sam da ćemo na impulsu ambijenta kakav će biti dati sve od sebe da pobedimo. Ponašamo se kao od starta, razmišljamo od kola do kola. Da li će još četiri pobede biti dovoljne ili nedovoljne za prolaz među osam - mislim da je više stvar sportske prognoze nego ozbiljnih košarkaških analiza - naglasio je Dejan Radonjić, uz napomenu da je PAO sa novim igračima (Markiz Hajns iz Sasarija i Eliot Vilijams, najbolji strelac Razvojne lige) znatno jači.

Miro Bilan, DŽejkob Pulen, DŽejms Vajt i Luka Babić osovina su Cedevitine igre. Šibenčanin na mestu centra igra verovatno i najbolju sezonu u karijeri. Trenutno je osmi strelac Evrolige, značajno je unapredio igru licem prema košu, dok je leđima podjednako opasan sa obe strane reketa na niskom postu. U Pulenu ima najboljeg saradnika, nekog ko zbog odličnog šuta sa distance tera protivnike na širenje reketa, čime ostavlja više prostora za Bilana pod košem. Vajt i Babić zaduženi su za promenu ritma, egzekuciju u kontri i uz Arapovića najvažniji su u komunikaciji na strani pomoći u odbrani. U odsustvu Žorića trener Mršić često ume da upari krilne centre Žganeca i Arapovića i da time dobije na raznovrsnosti i bržoj distribuciji lopte u napadu.

- Bilan se izgradio u jednog od najboljih evropskih centara, Pulen igra najbolju sezonu karijere, Voker nastavlja dobro u Evropi, za Vokera se smatralo da neće biti dovoljno dobar, ali je suprotno pokazao. Tu su Gordić, Pilepić, uz mlađe Žganeca, Aparovića, možda sutra i Babića, jako talentovanog Musu. Tim zaslužuje pristup koji mora biti mnogo bolji nego 4. Januara. Potrebna je mnogo kvalitetnija igra, u oba pravca, u dugom intervalu, u oba pravca, sa velikom odgovornošću, da kroz takav kvalitet dođemo do pobede - jasan je trener Crvene zvezde.

Luka Mitrović

- Planiranim tempom se oporavlja. Rekao sam da će moći da se kaže nešto konkretnije, ali očekujem da ga do kraja meseca vidimo na košarkaškom treningu. Ako bude tako - bićemo jako zadovoljni. Ako se produži - biće samo preventivno - prognozira Radonjić.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.